Завод "Каметсталь" для проведення масштабного ремонту зупинив конвертер №2

Металургія 10.09.2024    12:27

Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), у конвертерному відділенні для проведення масштабного ремонту зупинив конвертер №2.

Згідно з інформацією підприємства, в конвертерному цеху реалізують комплекс заходів із відновлення основного обладнання в рамках програми капітальних ремонтів-2024.

При цьому уточнено, що в рамках ремонту конвертера №2 значна увага приділяється енергетичній частині, зокрема, заплановано заміну важливих вузлів і ремонт котла кесона, призначеного для відводу і первинного охолодження конвертерних газів. Серед найважливіших завдань - ремонт корпусу конвертера, який виконують бригади фахівців цеху ремонту металургійного устаткування "Метінвест Промсервісу", після завершення цих робіт розпочнеться перефутерування агрегату.

Також проводиться заміна електродвигуна димососа №2 на сучасний - європейського виробництва. Уже виконано монтаж пускорегулювальної апаратури, після монтажу та пусконалагоджувальних випробувань нового двигуна очікують на якісну роботу димососа. Наразі в зоні підвищеної уваги - стабільна робота обладнання конвертера №1, на якому на час зупинки конвертера №2 вироблятиметься виплавка сталі.

Також повідомляється, що раніше на ділянці позапічної обробки сталі успішно виконали капремонт установки "піч-ківш" (УПК) №1 - одного з двох агрегатів, призначених для доведення сталі в ковші до заданих параметрів за температурою та хімічним складом перед розливанням на машинах безперервного лиття заготовок (МБЛЗ).

За результатами капремонту УПК-1 працює відповідно до паспортних характеристик, витримуються стабільні технологічні параметри, виключена додаткова витрата е/е під час технологічного процесу позапічної обробки сталі, резюмується в інформації компанії.

"Каметсталь" створено на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Теги:   ДМК завод ремонт конвертер №2 Метінвест Каметсталь Переглядів:   86

Читайте також:

16.09

Ринок металопрокату України знизився на 1,5%

16.09

Україна в січні-серпні подвоїла експорт залізорудної сировини

16.09

Україна наростила імпорт міді на 20%, експорт - на 16%