Астронавти Crew Dragon завтра вийдуть у відкритий космос - SpaceX

Ринки 11.09.2024    13:30

Два члени екіпажу багаторазового корабля Crew Dragon, запущеного у вівторок на орбіту з чотирма туристами, 12 вересня вийдуть у відкритий космос, повідомила компанія-розробник SpaceX.

У рамках місії Polaris Dawn уперше в історії планується здійснити приватний вихід у відкритий космос непрофесійних астронавтів.

Запуск ракети Falcon 9 з кораблем Crew Dragon у вівторок було здійснено зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді о 05:23 за часом Східного узбережжя США (о 12:23 за Києвом).

Polaris Dawn - перша з трьох запланованих місій у програмі Polaris, що фінансується главою компанії Shift4 Payments мільярдером Джаредом Айзекманом. Окрім Айзекмана, до складу екіпажу місії Polaris Dawn входять відставний підполковник ВПС США пілот Скотт "Кідд" Потіт та інженери SpaceX Сара Джилліс і Анна Менон.

У космічний вакуум мають вийти лише Айзекман і Джилліс. На час проведення цієї операції кабіна корабля Crew Dragon, у якого немає повітряного шлюзу, буде розгерметизована, а екіпаж перебуватиме в скафандрах. При цьому вихід у космос, який має тривати дві години, планується здійснити на висоті 700 км над Землею.

Загалом політ туристів на орбіту має тривати п'ять днів. Вони виконають 36 наукових експериментів, присвячених впливу космосу і радіації на здоров'я людини.

Окрім першого виходу туристів у відкритий космос, також заплановано побити рекорд за висотою польоту для навколоземних пілотованих місій. Корабель має вийти на орбіту з апогеєм 1,4 тис. км.

У рамках запуску перший багаторазовий ступінь ракети-носія, який використовували вчетверте, після відокремлення здійснив керовану вертикальну посадку на морську платформу-дрон Just Read The Instructions, розташовану в Атлантиці.

Теги:   SpaceX турист Космос Crew Dragon Переглядів:   114

Читайте також:

17.09

Допомога Україні у розмірі 50 мільярдів доларів застопорилася через юридичні питання

17.09

Швеція планує виділити на оборону $1,3 млрд

17.09

Кохавинська паперова фабрика прискорила темп приросту виробництва до 67%