НСЗУ заплатила в рамках пакета трансплантації стовбурових клітин 9 медзакладам 178 млн грн

Фармацевтика 11.09.2024    10:36

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) у січні-серпні 2024 року сплатила в рамках пакету трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин дев'яти законтрактованим нею медзакладам 178 млн грн.

Як повідомила на пресконференції у вівторок заступник голови НСЗУ Ірина Кондратова, найбільшу оплату за цим пакетом від початку року отримала НДСЛ "Охматдит" - 62,5 млн грн.

Вона уточнила, що найбільше трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин дітям, окрім "Охматдиту", виконують медики Львова та Дніпра.

Водночас Кондратова наголосила, що "найбільша і найпотужніша клініка "Охматдит" не може покрити весь попит, який є в країні на цю послугу для дітей".

"Ми розуміємо, що якщо ми говоримо про стратегічне планування, то потрібно створювати мережу медзакладів, де б ми могли надавати цю медпослугу дітям. План на наступні роки - це створення такої мережі", - сказала вона.

Кондратова уточнила, що за вісім місяців 2024 року в електронну систему охорони здоров'я було внесено 458 випадків трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин, зокрема 91 випадок трансплантації дітям.

"У будь-якому разі, попит більший, ніж пропозиція, фінансування за цим пакетом залишається пріоритетним і на 2025 рік", - сказала вона.

Теги:   НСЗУ трансплантація Переглядів:   106

Читайте також:

12.09

Британський лорд Ешкрофт пожертвував $1,7 млн на проєкти для українських дітей

12.09

Збитки медінфраструктурі України від початку війни оцінюються у $7 млрд - Ляшко

11.09

Українські клініки виконали 29 алогенних трансплантацій кісткового мозку дорослим