У Києві повністю відновлять рух поїздів на "синій гілці" метро

Ринки 11.09.2024    14:33

Пусконалагоджувальні роботи на оновленій ділянці тунелю між станціями "Деміївська" й "Либідська" завершено, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"У четвер, 12 вересня, відновлять повноцінний рух поїздів між станціями "Героїв Дніпра" - "Теремки", - написав Кличко в телеграм-каналі в середу.

Кличко зазначив, що комплекс робіт з ремонту ділянки тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" тривав дев’ять місяців. За його даними, за цей час підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕК, "Укртелекому", інших. Розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною 27 метрів і побудували нову. Посилили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 м). Уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів.

Кличко відзначив складність гідрогеологічних умов на перегінному тунелі між "Деміївською" та "Либідською". "Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї", - зазначив він.

"Кошторисна вартість усього комплексу робіт становила 383 млн грн, що на 62 млн грн менше від початкової вартості", - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, 8 грудня 2023 року було припинено рух поїздів метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська" на Оболонсько-Теремківській лінії з міркувань безпеки у зв'язку з розгерметизацією тунелю між станціями "Либідська" та "Деміївська" і появою тріщин у його стінах, що призвело до його підтоплення на зазначеній ділянці.

13 грудня було відновлено рух метрополітену між станціями "Теремки" та "Деміївська". Отже, усі станції метро відновили роботу, проте неробочим залишився аварійний перегін між станціями "Либідська" та "Деміївська" й лінія залишилася розірваною до закінчення ремонтних робіт.

Тоді заявляли, що відновлювальні роботи на аварійній ділянці можуть тривати до шести місяців. Пізніше мер Києва Віталій Кличко анонсував відкриття руху на закритій на ремонт ділянці восени 2024 року.

Теги:   Метро Деміївська Либідська Переглядів:   262

Читайте також:

17.09

Допомога Україні у розмірі 50 мільярдів доларів застопорилася через юридичні питання

17.09

Швеція планує виділити на оборону $1,3 млрд

17.09

Кохавинська паперова фабрика прискорила темп приросту виробництва до 67%