"ДТЕК Енерго" ввело в роботу 14 нових вугільних лав

Енергетика 12.09.2024    08:26

"ДТЕК Енерго" в січні-серпні 2024 року ввело в роботу 14 нових вугільних лав, щоб українські теплоелектростанції могли надійно працювати в піки споживання і протягом осінньо-зимового періоду, повідомляють у пресрелізі енергохолдингу.

"З початку року шахтарі "ДТЕК Енерго" ввели в роботу 14 нових вугільних рядів. Ще 12 планують ввести в найближчі 4 місяці", - сказав генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.

За його словами, пріоритети в компанії незмінні - якнайшвидше відновлення пошкоджених обстрілами потужностей, посилена і щоденна підготовка до опалювального сезону, щоб українці якомога довше були зі світлом і теплом.

"Для всіх очевидно, що проходження найближчої зими буде дуже непростим. Але на енергетичному фронті всі посилено працюють, кожен на своєму місці, щоб впоратися з такими складними завданнями", - зазначив він.

Як повідомлялося, у 2023 році "ДТЕК Енерго" ввело в роботу 26 нових вугільних лав.

У 2023 році інвестиції енергохолдингу в український вуглевидобуток становили близько 7 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж у 2022-му.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність компанії в тепловій генерації станом на січень 2022 року становила 13,3 ГВт. У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, машинобудування та сервісне обслуговування шахтного обладнання.

Теги:   ДТЕК Енерго вугільна лава Переглядів:   264

Читайте також:

14.09

«ДТЕК» вкладе 140 млн євро в енергосховища в Україні

13.09

Хорватія надасть EUR5 млн для української енергетики - Шмигаль

11.09

Особливості митного оформлення сонячних панелей, інверторів, електричних акумуляторів від митниці