"ТАС Агро" відведе 22 тис. га під озиму пшеницю врожаю-2025

Агро 15.09.2024    09:19

Агрохолдинг "ТАС Агро" має намір відвести під озиму пшеницю 22 тис. га, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.

"Завдяки оновленій сучасній сільськогосподарській техніці вдається забезпечити ефективний процес посіву, поєднуючи його з одночасним внесенням гранульованих добрив", - повідомили в агрохолдингу.

У "ТАС Агро" звернули увагу, що у 2024 році повністю відмовилися від традиційної оранки, на полях працюють за технологією Mini-till. Це надає змогу зберегти структуру ґрунту, зменшити ерозію та підвищити його родючість, що в результаті позитивно вплине на врожайність, пояснили в агрохолдингу.

Водночас у "ТАС-Агро" триває збирання сої, під яку відведено 16 тис. га.

"Жнива розпочалися в оптимальні терміни. Команди фахівців використовують сучасні методи і техніку, що надає змогу забезпечити високу ефективність збирання та мінімізувати втрати", - додали в агрохолдингу.

Група "ТАС" заснована 1998 року. Сфера її бізнес-інтересів охоплює фінансовий сектор (банківський і страховий сегменти) та аптечний, а також промисловість, нерухомість, венчурні проєкти.

До війни група компаній "ТАС Агро" обробляла 83 тис. га у Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Дніпропетровській областях, де вирощує сою, соняшник, ріпак, пшеницю, ячмінь і кукурудзу. Крім того, агрохолдинг займається молочним тваринництвом (до 5,5 тис. голів ВРХ), володіє шістьма елеваторами потужністю одноразового зберігання 250 тис. тонн.

Засновником "ТАС" є Сергій Тігіпко.

Теги:   ТАС Агро Врожай озима пшениця Переглядів:   236

Читайте також:

18.09

Україна під урожай-2025 засіяла 1,05 млн га озимими сільгоспкультурами

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь