ФДМ виставить на онлайн-аукціон 100% акцій Інституту титану

16.09.2024    16:23

Фонд держмайна (ФДМ) України 17 вересня виставить на онлайн-аукціон із приватизації державного пакета акцій АТ "Інститут титану" (Запоріжжя) у розмірі 100% статутного капіталу.

Згідно з інформацією ФДМ у понеділок, стартова ціна зазначеного пакета акцій становить 97,7 млн грн (без урахування ПДВ). Прийом пропозицій - до 20:00 16 вересня включно.

На балансі АТ значаться 56 об'єктів нерухомості, зокрема будівля інституту, адміністративний корпус, виробничі та складські приміщення, гаражі тощо. Загальна площа всіх будівель і споруд - 26 482,96 кв. м.

Площа п'яти земельних ділянок - 2,8973 га.

Крім того, до складу об'єкта приватизації входять чотири транспортні засоби.

З повним переліком майна, що обліковується на балансі АТ "Інститут Титану", можна ознайомитися за посиланням - https://bit.ly/3WZlf7C

Згідно з умовами конкурсу, приватний інвестор, який переможе в аукціоні, отримає не лише нерухомість, зокрема в центрі Запоріжжя, а й готовий бізнес, оскільки підприємство продовжує працювати з максимально збереженим колективом професіоналів, зазначає ФДМ. Крім того, переможець зобов'язаний протягом 12 місяців погасити заборгованість із зарплати і перед бюджетом.

Основним видом діяльності Інституту титану, згідно з його статутом, є дослідження та експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук. Середньооблікова чисельність його працівників станом на 30 червня 2024 року становить 80 осіб.

Статутний капітал АТ - 75,311 млн грн.

Науково-дослідний і проєктний інститут титану (НДП "Інститут титану") створено 1956 року для забезпечення науково-дослідними та проєктними роботами підприємств кольорової металургії України. У 1966 році став спеціалізованим головним інститутом з виробництва титану в Радянському Союзі. 1971 року був об'єднаний із Дніпровським титаномагнієвим заводом у Запорізький титаномагнієвий комбінат (ЗТМК), а з 1976 року знову став окремим всесоюзним науково-дослідним і проєктним інститутом, відповідальним за виробництво титану та магнію.

За даними Інституту титану, наразі він є єдиною в Європі комплексною науково-дослідною і проектною організацією у сфері виробництва титану і магнію, первинної кольорової металургії.

Кабінет Міністрів України 30 грудня 2015 року погодився з пропозицією МЕРТ про перетворення державного НДП "Інститут титану" на АТ, 100% акцій яких належить державі.

В уряді обговорювали ідею створення вертикально-інтегрованого титанового холдингу на базі держактивів у цій галузі, проте остаточного рішення з цього приводу ухвалено не було.

Теги:   аукціон акція ФДМ Інститут титану Переглядів:   340