Ринки акцій Гонконгу та Австралії зросли на 0,3%

16.09.2024    14:58

Ринки акцій Гонконгу та Австралії зросли за підсумками торгів у понеділок.

Біржі материкового Китаю і Південної Кореї були закриті з нагоди свята Осіннього рівнодення, Японії - з нагоди Дня вшанування літніх людей.

Гонконгівський індекс Hang Seng підвищився на 0,3%.

Промислове виробництво в Китаї в серпні збільшилося на мінімальні з березня 4,5% порівняно з тим самим місяцем минулого року, повідомило в суботу Державне статистичне управління (ДСУ) країни. Темпи зростання знизилися порівняно з 5,1% у липні, а також виявилися нижчими за середній прогноз опитаних Trading Economics аналітиків, який становив 4,8%.

Роздрібний продаж у КНР минулого місяця підвищився на 2,1% у річному вираженні після підйому на 2,7% у липні, за даними ДСУ. Зростання було відзначено за підсумками дев'ятнадцятого місяця поспіль. Експерти в середньому очікували підвищення на 2,5%.

Список лідерів зростання в складі Hang Seng очолили акції New World Development, що подорожчали на 5%.

Ринкова вартість Techtronic Industries збільшилася на 3,7%, Meituan і Budweiser Brewing Co. APAC Ltd. - на 2,9%, Lenovo і CSPC Pharmaceutical - на 1,8%, Sands China - на 1,9%, CK Infrastructure Holdings - на 2%, Zijin Mining Group - на 1,7%, Orient Overseas (International) Ltd. - на 1,6%.

Папери Zhongsheng Group Holdings і JD Health International подешевшали на 2,2%, China Resources Land і Xinyi Solar Holdings - на 2,1%, Nongfu Spring - на 2,6%, Longfor - на 2,4%, China Overseas Land & Investment - на 2%, Alibaba Health Information Technology і China Mengniu Dairy - на 1,4%, Hong Kong Exchanges & Clearing - на 1,3%.

Австралійський S&P/ASX 200 додав 0,3% і оновив історичний максимум.

Помітно піднялися котирування акцій золотодобувних компаній, включно зі Star Resources (+1,6%), Evolution Mining (+4,2%) і Newmont (+1,2%).

Банк Macquarie наростив ринкову вартість на 0,6%, ANZ - на 0,2%, Westpac - на 2,2%.

Капіталізація BHP знизилася на 0,1%, Rio Tinto - на 0,6%.

Теги:   Гонконг акція Австралія Переглядів:   105