Nova почала продавати дизельне пальне на роздрібному ринку

Ринки 17.09.2024    09:00

Компанія "Нова Енерджі", яка входить до групи компаній Nova (найбільший логістичний оператор "Нова пошта"), розпочала дрібнооптовий продаж дизельного пального на відкритому ринку.

"Першими покупцями стали українські сільськогосподарські підприємства. Раніше компанія забезпечувала потреби в пальному "Нової пошти": постачала дизель для заправки автомобілів і генераторів", - повідомляється в пресрелізі групи в понеділок.

"Нова пошта" почала закуповувати пальне для власних потреб влітку 2022 року після ударів ворога по нафтосховищах і виникнення дефіциту пального; тоді в групі компаній Nova було створено "Нова Енерджі". Компанія, щоб убезпечити логістику від перебоїв у постачанні пального, отримала необхідні ліцензії, закупила власні бензовози, інвестувала в мобільні паливозаправники та уклала довгострокові контракти із виробниками та імпортерами. Серед ключових постачальників пального наразі такі компанії як польська Orlen, грецька Hellenic, "Укрнафта", молдовська Vitoil тощо.

"Завданням номер один було мінімізувати ризики та забезпечити паливну й енергетичну автономність для «Нової пошти». На сьогоднішній день ми на 70% покриваємо її потреби в дизельному пальному. Наступним кроком став вихід «Нова Енерджі» на відкритий ринок для продажу пального. Наш досвід, знання ринку і наявність стабільних оптових постачальників дають нам змогу пропонувати вигідні умови співпраці нашим клієнтам", - зазначив процитований у пресрелізі СЕО "Нова Енерджі" Андрій Литвиненко.

Як ідеться в документі, обсяг інвестицій у створення "Нова Енерджі" у 2022-2023 рр. становив $3 млн. Найближчим часом компанія планує вдвічі збільшити парк бензовозів. Також у планах "Нова Енерджі" до кінця року вийти на обсяги продажу до 1,5 млн тонн пального щомісяця.

Теги:   NOVA дизельне пальне Переглядів:   110

Читайте також:

18.09

Італія передасть Україні систему SAMP/T

18.09

Литва планує передати Україні ще 40-50 млн євро допомоги

18.09

Жидачівський ЦПК знизив обсяг виробництва на 17,6%