Chipotle тестує "колаборативних роботів" для чищення авокадо і приготування салатів

Харчова 18.09.2024    11:10

Американська мережа ресторанів Chipotle Mexican Grill у своїх каліфорнійських закладах тестує двох "колаборативних роботів", або "коботів", йдеться в її пресрелізі.

Кобот Autocado, розроблений у співпраці з Vebu, чистить і розрізає авокадо, видаляє кісточки перед його ручним пюрируванням для приготування гуакамоле. У середньому на обробку одного авокадо у нього йде 26 секунд. Цього року Chipotle планує використовувати близько 129,5 млн фунтів (58,5 тис. тонн) авокадо.

Інший кобот - Augmented Makeline - розроблений у співпраці з Hyphen і автоматизує приготування боулів (страви в глибоких мисках) і салатів, на які припадає близько 65% всіх цифрових замовлень Chipotle.

Chipotle інвестувала у Vebu і Hyphen через свій венчурний фонд обсягом $100 млн. Розмір інвестицій не уточнюється.

Ресторани Chipotle працюють у США, Великій Британії, Канаді, Німеччині та Франції, спеціалізуються на приготуванні буріто і тако.

Теги:   тест ресторан робот Chipotle Mexican Grill Переглядів:   277

Читайте також:

21.11

Українська франшиза Multi Cook відкриває магазин у Братиславі

19.11

Найбільші покупці українського мороженого м’яса ВРХ - Азербайджан, Китай та Узбекистан

19.11

Nestle планує скоротити витрати на $2,8 млрд і підвищити ефективність