Американський виробник пластикових контейнерів оголосив про банкрутство

Ринки 19.09.2024    15:45

Американська Tupperware Brands Corp., відома своїми пластиковими контейнерами для зберігання продуктів харчування, оголосила про банкрутство.

«За останні кілька років фінансове становище компанії серйозно постраждало через складне макроекономічне середовище», - заявила головний виконавчий директор Tupperware Лорі Енн Голдман.

Акції компанії подешевшали на 75% з початку 2024 року.

Tupperware ініціювала процедуру банкрутства відповідно до ст. 11 Кодексу про банкрутство США. Компанії необхідне схвалення суду, щоб продовжити операції і прискорити процес продажу бізнесу, захистивши при цьому її бренд.

Tupperware було створено 1946 року хіміком Ерлом Таппером, який розробив герметичні пластикові контейнери, що допомагали американським сім'ям зберігати харчові продукти та економити на витратах. Продукція компанії поширюється завдяки прямим продажам консультантами Tupperware по всьому світу. Популярність також здобули так звані «вечірки Tupperware» - заходи зі спільного приготування їжі з використанням продукції компанії.

Останніми роками, однак, Tupperware зазнавала серйозних труднощів, стикаючись зі зниженням попиту на її основні продукти, посиленням конкуренції, а також з нестачею ліквідності, зазначає WSJ.

Нещодавно інформаційно-аналітичний центр Experts Club випустив відео про історію дефолтів і таблицю країн, які можуть зіткнутися з ризиком дефолту в середньостроковій перспективі. 

Детальніше дивіться відео на YouTube-каналі Experts Club: https://youtu.be/gq7twYrWuqE?si=KneYUbl2rNOUIGTM
 

 

Теги:   дефолт банкрутство ExpertsClub Tupperware Brands Переглядів:   110

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України