Індустріальні парки отримали 347,5 млн грн держфінансування

Ринки 19.09.2024    10:42

Державне фінансування за держпрограмою стимулювання розвитку індустріальних парків у межах політики "Зроблено в Україні" на загальну суму 347,5 млн грн виділено ще трьом індустріальним паркам у Житомирській, Закарпатській та Вінницькій області, повідомило Міністерство економіки в середу.

Згідно з інформацією на його сайті, керуюча компанія парку "Коростень" у Житомирській області отримає 83,5 млн грн із необхідних їй 167 млн грн для будівництва під'їзної дороги.

"БФ Термінал" у Закарпатській області спрямує коштом держави 148 млн грн на будівництво залізничних колій та електроенергетичну інфраструктуру, загальна вартість яких становить 316,6 млн грн.

На території "Вінницького індустріального парку" буде облаштовано проїзди загальною вартістю майже 232 млн грн, участь держави в реалізації цього проєкту становитиме приблизно 116 млн грн.

"Державна програма стимулювання розвитку індустріальних парків вирішує суттєву проблему — відсутність необхідної інженерно-транспортної інфраструктури. Підтримка будівництва доріг та інших інфраструктурних елементів створює умови для залучення інвесторів та розвитку бізнесу в різних регіонах", - наводяться в повідомленні слова заступника міністра економіки Віталія Кіндратіва.

Він нагадав, що в програмі є запобіжники для ефективного використання коштів - підприємства зобов'язані будувати виробничі площі та залучати учасників, а фінансування здійснюється через ескроу-рахунки державних банків.

Програма, на яку в держбюджеті-2024 виділено 1 млрд грн, передбачає фінансування до 150 млн грн на один парк для забезпечення будівництва необхідної інфраструктури. Грошові кошти надаються на безповоротній основі, покривають до 50% кошторисної вартості робіт, таких як облаштування території або будівництво інженерно-транспортної інфраструктури.

Також програма передбачає компенсацію до 50% вартості приєднання до електромереж.

Для деокупованих територій держава покриває 80% вартості.

Партнерами Мінекономіки з реалізації програми стали Укрексімбанк, Ощадбанк та Укргазбанк.

Першим отримав фінансування за держпрограмою стимулювання розвитку індустріальних парків парк Innovation Forpost у Дніпрі, про що Мінекономіки повідомило 30 серпня. Його керуюча компанія парку звернулася із запитом на виділення 150 млн грн із необхідних 326,9 млн для будівництва трансформаторної підстанції.

Теги:   індустріальні парки держфінансування Переглядів:   83

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України