ОККО займає 19% ринку продажу пального в Україні

Транспорт 19.09.2024    14:33

Мережа АЗК ОККО наразі посідає близько 19% українського роздрібного ринку продажу пального, повідомив СЕО компанії Василь Даниляк.

"Це коли ми рахуємо весь ринок - і чорний і сірий, коли все разом, то оперуємо такими цифрами", - сказав він в інтерв'ю youtube-каналу "Кар'єрист".

За словами Даниляка, за часткою ринку в Україні ОККО зараз посідає перше місце, її відрив від другого місця в особі WOG становить близько 5 в.п.

СЕО ОККО також повідомив, що обіг групи за 2023 рік становив $2,4 млрд, а EBITDA - $240 млн.

"Це - нафтопродуктовий ритейл, непаливний бізнес, опт, агротрейдинг, агрофінансування, торгівля мінеральними добривами, природним газом і електроенергією", - уточнив він.

Як повідомлялося, за підсумками 2022 року Даниляк оцінював частку ринку продажу пального ОККО у 25%, що на 7 в.п. більше порівняно з 2021 роком,

Мережа АЗК ОККО входить до складу OKKO Group. Є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, яка налічує близько 400 автозаправних комплексів.

OKKO Group об'єднує понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. У сільському господарстві працює структурний підрозділ ОККО-Агротрейд і концерн Хлібпром. Флагманською компанією групи є концерн "Галнафтогаз", який управляє однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом "ОККО".

Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Теги:   ОККО пальне Переглядів:   111

Читайте також:

19.09

Продаж автомобілів у ЄС впав на 18,3%

19.09

Машиністи Великої Британії погодилися на підвищення зарплати на 15%

19.09

Упродовж наступних двох тижнів на кордоні з Угорщиною буде частково обмежено рух