"Русинія" отримала 39 млн грн від Райффайзен Банку на СЕС 2,4 МВт

Банки Енергетика 19.09.2024    15:57

Райффайзен Банк (Київ) надав 39 млн грн мережі маркетів Silverland і "Заводу будівельної кераміки", підконтрольних ТОВ "Русинія", для будівництва дев'яти дахових сонячних електростанцій (СЕС) загальною потужністю 2,4 МВт, повідомив банк.

"Сонячні електростанції протягом року покриватимуть від 10 до 40% наших звичайних потреб в електроенергії. Додатково ми також встановили дизель-генератори, газову когенераційну установку потужністю 1 МВт і плануємо за фінансової підтримки Райфу до кінця року встановити ще чотири газопоршневі установки потужністю 0,4 МВт для проходження пікових годин під час відключень електроенергії", - сказав директор ТОВ "Русинія" Сергій Сторчак, слова якого наведені у фейсбуці Райффайзен Банку.

Зазначають, що СЕС зможуть передавати надлишки електроенергії в мережу.

Сторчак поінформував, що "Русинія" розпочала проєкт із власного забезпечення "зеленою" енергією в жовтні 2023 року і відтоді вже встановила вісім станцій.

"Плануємо завершити встановлення ще однієї СЕС на даху виробничих будівель "Заводу будівельної кераміки" загальною потужністю 1 МВт до початку опалювального сезону 2024/2025", - поділився планами директор.

За його словами, фінансування від банку дало змогу компанії не відволікати власні кошти, а також поліпшити економіку цих ініціатив.

"За нашими оцінками, період окупності вищезазначених проєктів - три-чотири роки, і найголовніше - забезпечить безперервність бізнесу», - резюмував Сторчак.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 серпня цього року за розміром загальних активів Райф посідав 4-е місце (227,72 млрд грн) серед 62 банків, що діяли в країні. Чистий прибуток фінустанови за минулий рік становив 4,78 млрд грн.

Теги:   Райффайзен Банк Русинія Переглядів:   103

Читайте також:

19.09

Турецький ЦБ зберіг ставку 50% річних

19.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 19 вересня

19.09

Курси валют у банках Києва, Одеси, Львова та Харкова