Укрексімбанк виділяє понад 400 млн грн "Дніпроводоканалу" і "Дніпровському електротранспорту"

Банки Транспорт 19.09.2024    12:08

Державний Укрексімбанк (Київ) уклав угоди про фінансування комунальних підприємств "Дніпроводоканал" і "Дніпровський електротранспорт" сумарно на понад 400 млн грн, для реконструкції та капітального ремонту об'єктів водопостачання та водовідведення, а також на проведення капітального ремонту трамвайних колій.

"Комунальним підприємством "Дніпроводоканал" кошти будуть використані для фінансування проєкту з реконструкції та капітального ремонту об'єктів водопостачання та водовідведення. Це забезпечить стабільне водопостачання житлових будинків, лікарень, шкіл, об'єктів торговельного призначення та промислових підприємств на ж/м "Придніпровськ", - зазначено у пресрелізі держбанку.

Зазначається, що "Дніпровський електротранспорт" використовує кошти на проведення капітальних ремонтів трамвайних колій за маршрутом першого трамвая.

"Сталий розвиток підприємств має прямий зв'язок з їхньою ефективністю. Укрексімбанк підтримує проєкти, які зменшують витрати комунальних підприємств, збільшують їхню продуктивність і позитивно впливають на соціальні та екологічні показники", - наголосив начальник управління Укрексімбанку з роботи з муніципалітетами та комунальним сектором Олександр Решетник.

За його словами, це вже шостий проєкт із Дніпровською міською радою та підпорядкованих їй комунальних підприємств. Згідно з інформацією банкіра, загальний обсяг кредитування склав 1,1 млрд грн, а з початку війни - 800 млн грн.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 серпня цього року за розміром загальних активів Укрексімбанк посідав 3-тє місце (291,5 млрд грн) серед 62 банків, що діяли в країні.

Чистий прибуток фінустанови за минулий рік становив 3,25 млрд грн.

Теги:   УКРЕКСІМБАНК Дніпроводоканал Дніпровський електротранспорт Переглядів:   66

Читайте також:

19.09

Турецький ЦБ зберіг ставку 50% річних

19.09

"Русинія" отримала 39 млн грн від Райффайзен Банку на СЕС 2,4 МВт

19.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 19 вересня