ConocoPhillips і Uniper продовжили 10-річний контракт на постачання 10 млрд кубометрів газу до Європи

Енергетика 20.09.2024    22:46

Енергетична компанія Uniper і американська нафтова компанія ConocoPhillips продовжили співробітництво в постачанні природного газу на великі ринки Північно-Західної Європи протягом 10 років. Як повідомляється в пресрелізі Uniper, американська компанія поставить до 10 млрд кубометрів природного газу.

ConocoPhillips здійснюватиме поставки, використовуючи свій наявний газовий трубопровід у Європі. Uniper зазначає, що угода зміцнить диверсифікований газовий портфель і позиції ConocoPhillips, сприяючи гарантуванню енергетичної безпеки.

Uniper продовжує диверсифікувати свої газові поставки, інтегруючи до портфеля "зелені" гази, як-от водень і біометан, що сприяє поступовій декарбонізації та стратегії компанії стати вуглецево-нейтральною до 2040 року.

Uniper - міжнародна енергетична компанія, що базується в Дюссельдорфі, провадить діяльність у понад 40 країнах. Компанія виробляє електроенергію в Європі, займається глобальною торгівлею енергоносіїв і має великий газовий портфель, закуповуючи його, включно зі скрапленим природним газом (СПГ), на світових ринках. Компанія володіє і управляє газовими сховищами загальною ємністю понад 7 млрд кубометрів.

ConocoPhillips є однією з найбільших американських компаній, що займається розвідкою, видобутком, транспортуванням і продажем нафти, бітуму, природного газу, газоконденсатних рідин і СПГ по всьому світу. Доведені запаси нафти за підсумками 2023 року становлять 6,8 млрд барелів нафтового еквівалента.

Теги:   Газ ConocoPhillips Контракт Європа Uniper Переглядів:   70

Читайте також:

20.09

Китай збільшив споживання електроенергії на 8,9%

19.09

"Русинія" отримала 39 млн грн від Райффайзен Банку на СЕС 2,4 МВт

18.09

Вірменія планує збудувати модульну атомну електростанцію