Україна для боротьби з масштабними пожежами надасть Португалії літак АН-32П

Ринки 20.09.2024    10:45

Україна готова надати Португалії пожежний літак АН-32П для боротьби з масштабними пожежами, що охопили центральну і північну частини країни, повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Україна готова надати Португалії спеціалізований пожежний літак АН-32П і команду спеціалістів, що має досвід роботи в умовах надзвичайних ситуацій. Україна завжди готова надавати допомогу партнерам у складні часи", - йдеться в повідомленні МЗС у телеграм-каналі.

Повідомляється, що через пожежі, які складно загасити у зв'язку зі шквальним вітром і спекою, (у Португалії - ІФ-У) вже є загиблі та поранені.

У МЗС нагадали, що міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, що охопили центральну і північну частини країни.

"Україна солідарна з нашими друзями, в тому числі Португалією. Бачимо, як хоробрі португальські рятувальники борються зі смертоносними пожежами", - сказав міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у зверненні до міністра закордонних справ Португалії Пауло Ранжеля.

Як повідомлялося, глава МВС України Ігор Клименко за дорученням президента Володимира Зеленського зустрівся з послом Португалії в Україні Антоніу Вашко Алвеш Машадом.

Теги:   Ан-32П літак Португалія пожежа Переглядів:   76

Читайте також:

20.09

СГ "ТАС" збільшила збір премій на 37,5%

20.09

Сендвіч-панелі Ruukki було використано для будівництва NOVUS Logistics Center

20.09

"Брок систем" хоче придбати Виробничо-експериментальний завод органічних добрив