"УПІ-АГРО" завершує збирання пізніх культур: 86% соняшнику та 55% сої вже зібрано

Агро 20.09.2024    11:40

Господарства агрохолдингу "Укрпромінвест-Агро" ("УПІ-АГРО"), одного з провідних виробників цукру в Україні, активно прибирають пізні сільгоспкультури, у ПрАТ "Продовольча компанія "Поділля" вже прибрано 55% площ сої та 48% кукурудзи, у ТОВ "Продовольча компанія "Зоря Поділля" - 86% площ соняшнику та 30% сої, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.

"Сезон-2024 був сухим і спекотним, що призвело до передчасного висихання та дозрівання культур. Тому порівняно з попередніми роками ухвалено рішення розпочати збирання врожаю раніше", - розповів директор департаменту "Укрпромінвест-Агро" з агровиробництва Євген Москальов.

За його словами, така стратегія поширюється на всі культури, окрім цукрових буряків, старт копання яких навпаки відтерміновано в очікуванні продуктивних опадів, що допоможуть розм'якшити пересохлий і твердий ґрунт для якісного збирання з меншими втратами та меншим навантаженням на бурякозбиральні комбайни.

В агрохолдингу зазначили, що ПК "Поділля" повністю зібрала врожай соняшнику. Також зібрано сою на 55% площ і кукурудзу - на 48% площ. 17 вересня розпочався сезон копання цукрових буряків.
У ПК "Зоря Поділля" розпочали кампанію зі збирання ранньої сої, потім - соняшнику. Станом на середину вересня зібрано 86% площ соняшнику, 30% - сої та розпочалося збирання кукурудзи. Також з 10 вересня на території діяльності компанії розпочалося копання цукрових буряків.

Посів озимих культур під урожай-2025 на полях "УПІ-АГРО" розпочався в серпні-вересні: вже посіяно 5,7 тис. га ріпаку та 655 га озимого жита на зелений корм для потреб тваринництва, розпочато посів озимої пшениці.
Як повідомлялося, "УПІ-АГРО" 2024 року відвів під ярі культури 72,9 тис. га, зокрема, під цукрові буряки було відведено 22,3 тис. га, сою - 22,7 тис. га, кукурудзу - 25,2 тис. га, соняшник - 2,7 тис. га.

"Укрпромінвест-Агро" опікується вирощуванням сільгоспкультур, виробництвом цукру, борошна, м'ясним і молочним тваринництвом.
Земельний банк групи перевищує 116,5 тис. га. Агрохолдинг розташований переважно в регіонах, які не зазнали вторгнення російських окупантів.

Загальне поголів'я ВРХ агрохолдингу становить 6,3 тис., свиней - 12 тис. Загальні елеваторні потужності зі зберігання сільгоспкультур - 120 тис. тонн. Цукровий бізнес групи представлений двома цукровими заводами у Вінницькій області. У 2021 році було вироблено 263,4 тис. тонн цукру - третій показник в Україні. Холдинг постачає продукцію переробки зернових до Молдови, Грузії, Туркменистану, Ізраїлю, Палестини, Анголи, Лівану, Сирії, В'єтнаму.

До складу "Укрпромінвест-Агро" входять ТОВ "Група "Агропродінвест", ПрАТ "ПК Поділля", ТОВ "ПК Зоря Поділля", ТОВ "Вінницький комбінат хлібопродуктів №2", АФ "Дніпроагролан", АФ "Іванківці", ТОВ "Мас-Агро", ТОВ "Правобережне" і ТОВ "Прогрес-НТ".
Власником агрохолдингу з грудня 2019 року є син експрезидента України Олексій Порошенко.

Теги:   соя соняшник УПІ-Агро Переглядів:   52

Читайте також:

18.09

Україна під урожай-2025 засіяла 1,05 млн га озимими сільгоспкультурами

16.09

«Західний Буг» побудує переробний комплекс із переробки на борошно пшениці м'яких і жорстких сортів

16.09

У держбюджеті України на 2025 рік передбачено понад 5 млрд грн на аграрну галузь