АМКУ оштрафував "Кернел" і "Контінентал" за придбання активів без дозволу

Ринки 23.09.2024    14:32

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував низку компаній, серед яких підприємства, що входять до структури агрохолдингів "Кернел" і "Контінентал Фармерз Груп", за купівлю активів без отримання відповідного дозволу відомства, повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, ТОВ "Полтава-Зерно", яке входить до структури "Кернел", оштрафували на 170 тис. грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого п. 12 ст. 50 закону "Про захист економічної конкуренції", шляхом придбання активів, які складаються з рухомого та нерухомого майна й утворюють у сукупності єдиний майновий комплекс, без отримання необхідного відповідного дозволу АМКУ.

З аналогічної причини штраф у 3,3 млн грн накладено на ТОВ "Мрія Фармінг Карпати", засновником якого є "Контінентал Фармерз Груп".

Крім того, на 3 млн грн оштрафовано АТ "Прокредит Банк" за набуття у власність активів у вигляді єдиного майнового комплексу - рухомого та нерухомого майна, яке може забезпечувати діяльність у сфері сільського господарства, що на праві власності належали ТОВ "ІДЕК-2006" без отримання відповідного дозволу АМКУ.

Теги:   Кернел АМКУ штраф Контінентал Переглядів:   68

Читайте також:

23.09

ТГОК підведе підсумки 2020-2023 років та обере новий наглядовий рада

23.09

Оновлена сертифікація FSC дозволить лісовим офісам відновити сертифікати з вересня 2024 року

23.09

США виділили $1 млн для захисту культурної спадщини України