Міністерство енергетики України оголосило конкурс з відбору членів наглядової ради Укренерго

Ринки 23.09.2024    17:44

Міністерство енергетики України оголосило конкурсний відбір кандидатів на три посади незалежних членів наглядової ради Укренерго та доручило Укренерго залучити професійного консультанта з відбору персоналу.
«Уряд залишається повністю відданим забезпеченню незалежності, доброчесності та відповідності найвищим професійним стандартам нової наглядової ради. Відбір усіх членів наглядової ради - чотирьох незалежних та трьох представників держави - має бути завершений до 9 грудня», - йдеться у повідомленні міністерства у п'ятницю ввечері.
Як повідомлялося, посол ЄС в Україні Катерина Матернова, регіональні керівники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародної фінансової корпорації (МФК), а також бізнес-омбудсмен на початку вересня закликали зупинити звільнення глави компанії Володимира Кудрицького до обрання сьомого члена правління.
Однак Кудрицький був звільнений, після чого незалежні члени наглядової ради «Укренерго», колишні президенти ENTSO-E Даніель Доббені та Педер Андреасен, назвали звільнення політично вмотивованим і вирішили достроково покинути наглядову раду.
Крім того, посли G7 наголосили на важливості швидкої організації процедури відбору за стандартами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) «компетентних та професійних незалежних експертів» до наглядової ради «Укренерго».


 

Теги:   Укренерго Україна Міністерство енергетики Переглядів:   45

Читайте також:

23.09

Майже 4,4 тисячі нових адвокатів в Україні від початку повномасштабного вторгнення додалось до Реєстру

23.09

Україна входить до ТОП-5 постачальників органічних продуктів у ЄС

23.09

ТГОК підведе підсумки 2020-2023 років та обере новий наглядовий рада