Оновлена сертифікація FSC дозволить лісовим офісам відновити сертифікати з вересня 2024 року

Ринки 23.09.2024    16:59

Оновлена версія сертифікації лісів за стандартом FSC набуде чинності у вересні 2024 року, що дозволить філіям столичного та північного лісових офісів, які мають забруднені ділянки на площі понад 5%, відновити втрачені раніше сертифікати, повідомила пресслужба держпідприємства.

Держпідприємство нагадало, що раніше основою для зупинення дії сертифіката вважалося пошкодження вибухонебезпечними предметами до 5% площі лісового фонду філії. Це призвело до призупинення дії сертифікатів для низки філій столичного та північного лісових офісів, незалежно від того, що там проводилося екологічно орієнтоване, соціально відповідальне та екологічно збалансоване господарювання.

"Тепер забруднені вибухонебезпечними предметами землі лісового фонду будуть вилучені із зони дії сертифіката. Філії, в яких забруднені ділянки на площі понад 5%, зможуть відновити втрачені раніше сертифікати", - наголосили у "Лісах України".

За інформацією держпідприємства, наразі за стандартами FSC сертифіковано 93 лісові господарства ДП "Ліси України", на які припадає 70% території державного лісового фонду.

"Застосування оновленого стандарту FSC сприятиме збільшенню кількості сертифікованих філій ДП "Ліси України". Для підприємства це дуже важливо, адже наявність сертифіката FSC означає, що деревина, яка використовується у виробництві, походить із відповідально керованих лісів", - резюмувало держпідприємство.

Над узгодженням оновленої версії сертифікації лісів за стандартом FSC працювала робоча група з розробки та впровадження національних стандартів лісової сертифікації для України, до складу якої входили представники FSC Україна, ДП "Ліси України", екологічної спільноти, науковців та деревообробників. Під час розробки проводились консультації з Міністерством оборони України, ОВ та ДСНС України.

Теги:   FSC Ліси України сертифікація Переглядів:   90

Читайте також:

23.09

Майже 4,4 тисячі нових адвокатів в Україні від початку повномасштабного вторгнення додалось до Реєстру

23.09

Міністерство енергетики України оголосило конкурс з відбору членів наглядової ради Укренерго

23.09

Україна входить до ТОП-5 постачальників органічних продуктів у ЄС