Президент України прилетів до США

Ринки 23.09.2024    10:22

Президент України Володимир Зеленський прибув до США.

«Починаємо візит до Сполучених Штатів. Зараз летимо до Пенсильванії. Особливий візит. Потім Нью-Йорк, Вашингтон», - сказав він у вечірньому відеозверненні в неділю.

Глава держави наголосив, що поточної осені буде вирішено, що буде далі в російсько-українській війні. «Разом із партнерами можемо посилити наші позиції, як потрібно для нашої перемоги, спільної перемоги, - для справді справедливого миру», - сказав він.
За словами Зеленського, Україна представить у США План перемоги, і першим його побачить повністю президент Джозеф Байден.

Також Зеленський пообіцяв презентувати План перемоги всім лідерам країн-партнерів, «які так само, як президент Байден, є лідерами світу і можуть стати лідерами світу, допомагаючи нам із Планом перемоги».

«Представимо також його в Конгресі - обом партіям, - і обом кандидатам у президенти Сполучених Штатів. Америка має всю достатню силу, щоб разом з Україною, разом із нашими союзниками та партнерами забезпечити те, чого ми хочемо найбільше. Нам потрібен мир. Саме так, як передбачено Формулою миру. Саме так, як передбачено Статутом ООН. Ми все для цього робимо», - заявив глава української держави.

«Зброя для захисту нашої незалежності та наших людей. Дипломатія для консолідації партнерів і примусу Росії до миру. І справедливість для того, щоб Росія відповідала за цю війну і відчувала її наслідки», - додав він.

Зеленський також висловив подяку всім, хто продовжує допомагати Україні. «Дякую кожному народу, всім лідерам, які відчули, що в цій війні Росії проти України вирішується значно більше, ніж доля тільки нашого, українського, народу», - зазначив він.
Окремо Зеленський подякував США, як лідеру підтримки, і кожній нації, яка проявила свою самостійність і власне лідерство, щоб допомогти Україні захищати людей і не дозволити Росії «розширити цю війну».

«Коли Україна захистить себе, будь-яка інша демократична нація від цього виграє. Саме зараз визначається, що стане спадщиною нинішнього покоління державних лідерів. Тих, хто в найвищих кабінетах. Найближчими днями будуть зустрічі з лідерами країн Глобального Півдня, G7, Європи, з керівниками міжнародних організацій - з багатьма, хто допомагає консолідувати світ. Дуже вагомі зустрічі з представниками Сполучених Штатів. Справжній мир і справжня перемога України та міжнародного права - ось що потрібно», - підсумував український лідер.

Теги:   США Зеленський Переглядів:   52

Читайте також:

23.09

Україна експортувала 692 тис. тонн цукру

23.09

Нацбанк опублікував рейтинг найприбутковіших банків України

22.09

На кордоні з Польщею в пункті «Устилуг-Зосін» пропуск осіб та авто тимчасово не здійснюється