Франція надасть Україні для підтримки енергетики 60 млн євро

Енергетика 24.09.2024    11:12

Франція до кінця поточного року надасть Україні щонайменше EUR60 млн до кінця цього року, повідомив спеціальний уповноважений президента Франції з питань допомоги та відновлення України П'єр Ельброн.

"Із наближенням зими ситуація стає критичною - ми повинні діяти зараз, щоб швидко запропонувати конкретні енергетичні рішення", - написав він у соцмережі X за підсумками засідання міністерської групи G7+ з енергетичної підтримки України на рівні глав МЗС на полях 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у понеділок увечері.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на цій зустрічі зазначив, що країни G7+ від початку повномасштабного вторгнення РФ мобілізували понад $4 млрд на підтримку енергетичного сектору України.

У заяві за результатами міністерської зустрічі G7+ наголошується, що країни вітають подальші зобов'язання з надання фінансування та підтримки в негрошовій формі для покриття найнагальніших потреб українського енергетичного сектору, зокрема ремонту пошкоджених електростанцій і систем централізованого теплопостачання, розгортання нових, розподілених джерел енергії, аварійного резервного живлення для критично важливих служб і пасивного захисту енергетичної інфраструктури.

Теги:   енергетика Франція підтримка Переглядів:   59

Читайте також:

23.09

ЄБРР надасть $180 млн для будівництва двох сонячних електростанцій в Азербайджані

20.09

ConocoPhillips і Uniper продовжили 10-річний контракт на постачання 10 млрд кубометрів газу до Європи

20.09

Китай збільшив споживання електроенергії на 8,9%