Новий посол Литви в Україні розпочала виконання обов'язків

Ринки 24.09.2024    17:49

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Литовської Республіки в Україні Інги Станітє-Толочкєнє.
Як повідомляє пресслужба МЗС України, заступник міністра позитивно відзначив рівень двостороннього політичного діалогу між двома державами, зокрема в контексті останніх візитів президента та першої леді Литви, а також міністра закордонних справ. Перебийніс висловив щиру подяку за тверду підтримку Литвою суверенітету та територіальної цілісності України, а також військову, гуманітарну та фінансову допомогу.
"Співрозмовники окремо обговорили подальші практичні кроки з реалізації Формули миру президента України Володимира Зеленського та підтримку України на шляху до повноправного членства в ЄС і НАТО", - зазначено в повідомленні.
У свою чергу посол Станітє-Толочкєнє запевнила в незмінній підтримці Литвою України, а також наголосила на готовності литовського уряду й надалі посилювати військову, економічну та гуманітарну допомогу Україні.

https://interfax.com.ua/news/diplomats.html


 

Теги:   Україна посол Литви Переглядів:   62

Читайте також:

24.09

На кордоні з Республікою Молдова можливі затримки руху транспорту

24.09

Китай - безумовний лідер з виплавки сталі за даними січня - серпня 2024 року

24.09

"ОККО" продовжує укомплектовувати свої автозаправні комплекси СЕС