Зеленський провів серію зустрічей в ООН, щоб заручитися підтримкою України - Reuters

Ринки 24.09.2024    10:33

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває в Нью-Йорку на зустрічі світових чиновників в Організації Об'єднаних Націй, у понеділок провів переговори з лідерами Німеччини, Індії та Японії, намагаючись заручитися підтримкою військових дій Києва, повідомляє Reuters.

«Ми говорили про те, як наблизити справедливий мир», - повідомив Зеленський у своєму додатку для обміну повідомленнями Telegram після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. «Головне - зберегти єдність», -

«Ми говорили про те, як наблизити справедливий мир», - повідомив Зеленський у своєму додатку для обміну повідомленнями Telegram після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

За словами Зеленського, він також зустрівся з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

«Німеччина була однією з найзначніших європейських прихильників оборонної боротьби Києва проти Росії.

Після сесій Генеральної Асамблеї ООН Зеленський вирушить наприкінці тижня до Вашингтона, щоб презентувати свій «план перемоги» і вплинути на політику Білого дому щодо війни незалежно від того, хто переможе на виборах у США 5 листопада. «Ми динамічно розвиваємо наші відносини», - сказав він у Telegram після зустрічі.

Раніше цього місяця агентство Reuters повідомило, що артилерійські снаряди, продані індійськими виробниками зброї, були переспрямовані європейськими замовниками в Україну, і Нью-Делі не втрутився, щоб зупинити торгівлю, незважаючи на протести Москви. Індія підтримує теплі стосунки з Росією, її основним постачальником зброї впродовж десятиліть, а прем'єр-міністр Нарендра Моді відмовився приєднатися до режиму санкцій проти Москви, що очолюється Заходом.

Зеленський також провів переговори з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою щодо енергетичної допомоги Японії Києву.

«Відновлення енергопостачання після російських обстрілів і підготовка до зими - завдання, над якими ми зараз активно працюємо», - йдеться в повідомленні Зеленського в додатку для обміну повідомленнями Telegram.

«Разом із прем'єр-міністром Фуміо Кісідою ми обговорили ситуацію в енергетичному секторі».

Японія була однією з кількох країн, які направили допомогу, зокрема 4,5

Теги:   Reuters Зеленський Переглядів:   82

Читайте також:

24.09

Кабмін призначив нового заступника міністра освіти

24.09

Європейський Союз змінює правила перетину кордонів іноземцями

24.09

Пропуск транспортних засобів через «Устилуг - Зосин» на українсько-польському кордоні повністю відновлено