Албанія відкрила ринок для українських виробників кормів

Ринки 25.09.2024    14:30

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту (Держпродспоживслужба) і Міністерство закордонних справ узгодили з Республікою Албанією два сертифікати для українських виробників кормів для домашніх тварин, повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, погоджено сертифікат здоров'я для консервованих кормів для домашніх тварин і сертифікат здоров'я для жувальних предметів для домашніх тварин, які призначено для імпорту або транзиту з України до Албанії.

"Відкриття нових ринків для українських експортерів - це один із ключових пріоритетів МЗС. Ми системно працюємо над цим разом із Держпродспоживслужбою. Кожен новий ринок означає нові можливості вітчизняних виробників і посилення нашої економіки. Під час війни це особливо важливо", - зазначив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

"Диверсифікація міжнародних ринків збуту - у фокусі особливої уваги Держпродспоживслужби. Розвиток вітчизняного бізнесу значною мірою залежить від розширення географії експорту. Тому ми продовжуємо робити все можливе для підтримки українського виробника, особливо в цей непростий час", - наголосив очільник відомства Сергій Ткачук.

Держпродспоживслужба звернула увагу, що узгоджена форма ветеринарного сертифіката зазначених категорій продукції оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі "Міжнародне співробітництво" - "Ветеринарія та безпека" - "Сертифікати на експорт з України".

Першим кроком для здійснення експорту української продукції тваринного походження є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування, нагадали у відомстві.

Теги:   Албанія виробник кормів Переглядів:   77

Читайте також:

25.09

ЕКА оголосило тендер на послуги з аудиторської перевірки річної фінансової звітності за 2024 і 2025 роки

25.09

Paramount звільнить 2 тис. співробітників у США

25.09

Володимир Зеленський під час візиту до США провів зустріч із президентом В'єтнаму