"Каметсталь" провела капремонт домни №1М

Металургія 25.09.2024    10:40

Завод "Каметcталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), провів у прискореному режимі капітальний ремонт доменної печі (ДП) №1М.

Згідно з інформацією підприємства, забезпечення надійної роботи основного обладнання для виконання виробничих завдань потребує швидких рішень та чітких злагоджених дій персоналу. У доменному цеху "Каметсталі" практично в режимі pit stop виконали капремонт ДП-1М.

При цьому уточнено, що основним завданням капремонту було відновлення вогнетривкої футеровки блоку повітронагрівачів домни із заміною водоохолоджувальних елементів металоконструкцій та клапанів гарячого дуття. Від безперебійної роботи блоку повітронагрівачів значною мірою залежить ефективність роботи доменної печі та цеху загалом.

Також ремонтники відновили обладнання верхнього та нижнього завантаження та бункерної естакади. На ливарному дворі відремонтували ключові вузли машин відкриття та закриття чавунних льоток.

"Кожен працівник команди, яка об'єднала підрядників, спеціалістів цеху ремонту металургійного обладнання "Метінвест Промсервісу" та ремонтні служби доменного цеху "Каметсталі", чітко виконував певні погодинні завдання за напрямами, і це дозволило підготувати комплекс обладнання доменної печі №1М для подальшої стабільної та надійної роботи на весь технологічний інтервал до чергової планової заміни засипного пристрою печі", - зазначив заступник начальника доменного цеху з інжинірингу Євген Подгорний.

Як повідомляв гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков, "Каметсталь" працює двома із трьох доменних печей із загальним завантаженням 65%.

"Каметсталь" створена на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) та ЦВК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Відповідно до звіту материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКГЗ.

Теги:   капремонт Каметсталь домна №1М Переглядів:   80

Читайте також:

18.09

Україна за 8 місяців знизила імпорт свинцю на 15%

18.09

Nucor очікує значного зниження чистого прибутку в третьому кварталі

17.09

Дружківський метизний завод виплатить близько 20 млн грн дивідендів