Novus випустив облігації на 400 млн грн

Ринки 25.09.2024    11:00

ТОВ "Новус Україна", що управляє мережею супермаркетів Novus, здійснило дебютний випуск корпоративних облігацій на загальну суму 400 млн грн із забезпеченням у вигляді власної нерухомості у Києві, повідомила пресслужба компанії.

"Випуск корпоративних облігацій – важливий крок на шляху залучення коштів на фондових ринках. Ми стаємо більш відкритими та публічними для потенційних інвесторів. Цей продукт сприятиме розвитку ринку цінних паперів України, оскільки зараз він не має аналогів. Унікальність у тому, що емісія забезпечена комерційною нерухомістю групи компаній "Новус Україна", це значно мінімізує ризики для потенційних інвесторів", - наводяться в пресрелізі слова заступниці гендиректора "Новус Україна" Ніни Орловської.

Згідно з повідомленням, компанія випустить облігації номіналом тисячу грн із терміном погашення протягом трьох років із можливістю щорічного викупу. Прибутковість становить 15% річних, відсоткову ставку можна переглянути за рік.

Крім того, облігації забезпечені комерційною нерухомістю у Києві, площа якої становить понад 10 тис. кв. м.

Інвестиційна група "Універ" виступає андеррайтером випуску, юридична фірма Integrities – іпотекодержателем та адміністратором.

ТОВ "Новус Україна”" створено у 2008 році, того ж року відкрило перший супермаркет Novus у країні. Станом на вересень 2024 року мережа ритейлера налічує понад 80 Novus та 22 "Мі Маркетів" в Україні.

Розвитком мережі супермаркетів Novus займається компанія BT Invest (Литва), створена в 2008 році колишніми акціонерами компанії Сандора Раймондасом Туменасом і нині покійним Ігорем Беззубом.

За даними Opendatabot, власником "Новус Україна" з часткою 100% у статутному капіталі було ЗАТ "Консул Трейд Гаус" (Вільнюс, Литва). Кінцевими бенефіціарами зазначені Марина Познякова, Агне Рузгієна, Раймондас Туменас.

Згідно з фінансовими результатами компанії, за підсумками 2023 року її виторг зріс на 47% - до 23,6 млрд грн, чистий збиток скоротився на 87% - до 310,7 млн ​​грн.

Теги:   NOVUS облігація Переглядів:   82

Читайте також:

25.09

Зеленський і Стубб обговорили оборонне співробітництво та виробництво дронів

25.09

Світові поставки ПК та планшетів зростуть на 2,6% - прогноз

25.09

Посольство Вірменії в Україні провело урочистий прийом з нагоди Дня Незалежності у готелі Fairmont