Посольство Вірменії в Україні провело урочистий прийом з нагоди Дня Незалежності у готелі Fairmont

Ринки 25.09.2024    00:13

У столичному готелі Fairmont відбувся урочистий прийом нагоди Дня Незалежності Республіки Вірменія. що зібрав представників дипломатичних, культурних та бізнесових кіл. Цей захід не тільки підкреслив історичну вагу свята, але й став нагодою обговорити актуальні виклики та досягнення країни.

"Святкуючи досягнення нашого минулого, ми також повинні протистояти нинішній реальності. Вірменія проходить складний шлях, стикаючись з безпрецедентними викликами регіонального миру і безпеки, які нагадують нам про постійну потребу в силі і єдності," — наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян.

Посол також зупинився на економічних досягненнях Вірменії, підкресливши зростання економіки та збільшення робочих місць, що є свідченням стійкості країни.

"Економіка Вірменії за останні роки зазнала значного зростання. Зростання економіки становить майже 30 відсотків, а доходи державного бюджету збільшилися на понад 90 відсотків. Крім того, було створено близько 200 000 нових робочих місць," — зазначив він.

Владімір Карапетян висловив оптимізм щодо процесу нормалізації відносин із сусідніми країнами, зокрема з Азербайджаном та Туреччиною. Він відзначив важливість мирних переговорів, наголосивши на важливості взаємного визнання територіальної цілісності.

"Тиждень тому прем'єр-міністр Пашинян зробив чітку заяву щодо готовності Вірменії підписати мирну угоду вже зараз," — підкреслив він.

Окрім політичних і економічних питань, Владімір Карапетян також приділив увагу ролі діаспори в Україні, назвавши її "надійним мостом" між країнами.

"Вірменська діаспора в Україні вирізняється своєю відданістю та патріотизмом як стосовно історичної Батьківщини, так і України. Понад десять тисяч громадян України вірменського походження сьогодні перебувають на фронті," — наголосив посол.

Окрему увагу він приділив визнанню внеску відомих вірменських діячів в українську культуру. Зокрема, посол відзначив режисера Романа Балаяна, який був нагороджений Державною премією імені Олександра Довженка.

На завершення свого виступу Владімір Карапетян запросив присутніх відвідати виставку українських вірменських художників, яка відкриється цього тижня у Софійському соборі.

Після проголошення незалежності Україною 24 серпня 1991 року Вірменія визнала Україну 25 грудня 1991 року. 25 грудня 1991 року між Україною та Вірменією було встановлено дипломатичні відносини.

Теги:   Україна Вірменія Владімір Карапетян Переглядів:   61

Читайте також:

24.09

Нідерланди передадуть Україні три установки Patriot - міністр оборони

24.09

Бермудські острови продемонстрували найбільший підйом у рейтингу провідних фінансових центрів світу

24.09

"Грін Енерджі Токмак" подал до суду позов проти РФ на суму $63,1 млн