Saab планує налагодити виробництво в Україні на тлі зростаючого попиту

Ринки 25.09.2024    18:02

Saab планує створити виробництво в Україні, щоб підтримати розвиток незалежного оборонного потенціалу країни, заявив генеральний директор шведського виробника оборонної техніки в інтерв'ю Reuters.
Повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року спричинило сплеск попиту на військову техніку, і кілька західних виробників прагнуть створити виробництво в Україні.
«Ми повинні допомогти Україні розбудовувати суверенний потенціал і можливості, тому нам потрібно мати партнерство з українською промисловістю в Україні, а також з українською промисловістю, яка переїхала за межі України», - сказав генеральний директор Saab Мікаель Йоханссон.
Він додав, що Saab веде переговори з двома або трьома компаніями про те, «як налагодити місцеве виробництво», але угоду ще не укладено.
Saab, який конкурує з такими компаніями, як американський гігант Lockheed Martin, французька Dassault Aviation і британська BAE Systems, переживає бум попиту, викликаний глобальною напруженістю, війною в Україні та нещодавнім вступом Швеції до НАТО.
Йоханссон сказав, що бачить потенціал для співпраці з українськими компаніями у сфері безпілотних літальних апаратів. Він також додав, що Україна може бути постачальником частин для боєприпасів і зробити свій внесок у розвиток сенсорних технологій.
За словами Йоханссона, оборонна промисловість переходить від допомоги на основі пожертвувань до прямих партнерських відносин з Києвом.
«Я думаю, що ми перебуваємо на певному етапі переходу від того, що країни надають допомогу Україні, що, звичайно, триватиме, до того, що ми, як промисловість, постачаємо продукцію безпосередньо Міністерству оборони і збройним силам України, що ще не відбулося повністю, але це починає відбуватися», - сказав він.
Дізнайтеся більше про останні тенденції у сфері ESG, що впливають на компанії та уряди, за допомогою інформаційного бюлетеня Reuters Sustainable Switch. Підпишіться тут.

 

 

Теги:   Saab Україна виробництво Переглядів:   53

Читайте також:

25.09

Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній і Фонд розвитку підприємництва підписали меморандум про співпрацю

25.09

ЄБРР вивчає можливість створення до кінця 2024 року системи страхування військових ризиків для транспортування товарів в Україні

25.09

Трамп погрожує ввести 200% мита для Deere