Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній і Фонд розвитку підприємництва підписали меморандум про співпрацю

Ринки 25.09.2024    18:46

24 вересня 2024 року, Київ – У рамках конференції Access2Finance, після панельної дискусії «Джерела фінансування для малого та середнього бізнесу (МСБ)», відбулася важлива подія – підписання меморандуму про співпрацю між Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній (УАФІК) і Фондом розвитку підприємництва.

Меморандум підписали Ростислав Дюк, Голова Правління УАФІК, і Віктор Катренич, Заступник Голови Правління Фонду розвитку підприємництва. Метою угоди є посилення співпраці між організаціями для підтримки економічного розвитку регіонів та зміцнення позицій малих і середніх підприємств (МСП) в Україні.

Особливу увагу в меморандумі приділено підтримці ветеранського та жіночого бізнесу, що є одним із ключових аспектів соціальної відповідальності. Також сторони мають намір сприяти впровадженню принципів сталого розвитку та ESG (екологічні, соціальні та управлінські критерії), які є важливими для забезпечення тривалого економічного зростання та підвищення конкурентоспроможності українських підприємців.

Сторони домовилися про спільні ініціативи, спрямовані на підвищення доступу МСП до фінансування, сприяння економічній активності регіонів та впровадження новітніх технологічних рішень для розвитку бізнесу.

«Підписання цього меморандуму для УАФІК є важливим кроком на шляху до розширення можливостей для малих та середніх підприємств в Україні. Важливо, що в рамках нашої співпраці ми зосередимось на підтримці ветеранського та жіночого бізнесу, які є основою для створення більш інклюзивної та стійкої економіки. Крім того, впровадження принципів ESG стане ключовим аспектом для підвищення конкурентоспроможності українських підприємств», – зазначив Ростислав Дюк, Голова правління УАФІК.

«Для Фонду найголовнішим пріоритетом є підтримка підприємницької діяльності України, особливо в такі надважкі часи. Крім цього, це якраз той самий період, коли треба залучати бізнес до впровадження стандартів ESG та далі розвиватися в цьому напрямку задля успішної реалізації господарської діяльності. Тому ми раді підписати меморандум з УАФІК задля спільної підтримки підприємців нашої країни», – зазначив Віктор Катренич, заступник Голови правління Форду розвитку підприємництва.

Підписання цього меморандуму є важливим кроком у зміцненні економіки України, покращенні бізнес-клімату та підтримці підприємництва, що відповідає принципам сталого розвитку.

Зазначимо, що меморандум було підписано в рамках конференції Access2Finance, що відбулася за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».


 


 


 


 

 

Теги:   меморандум співпраця фінтах Фонд розвитку підприємництва Переглядів:   62

Читайте також:

25.09

Meituan залучить $2,5 млрд від розміщення доларових євробондів

25.09

ЄБРР вивчає можливість створення до кінця 2024 року системи страхування військових ризиків для транспортування товарів в Україні

25.09

Saab планує налагодити виробництво в Україні на тлі зростаючого попиту