"Каметсталь" проводить капремонт потужного котла на ТЕЦ

Металургія 26.09.2024    17:29

Завод "Каметcталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), у рамках підготовки до роботи в зимовий період проводить капітальний ремонт котла ПТВМ-50 ТЕЦ підприємства.

Згідно з інформацією компанії, водогрійний газомазутний котел ПТВМ-50 потужністю 50 Гкал призначений для отримання гарячої води з температурою 150°С, що використовується в системах опалення для забезпечення теплом будівель та споруд підприємства, внаслідок тривалої експлуатації вимагає корінного відновлення зношених ключових вузлів, поступовий вихід з ладу яких призводив до зниження коефіцієнта корисної дії агрегата.

При цьому уточнено, що в рамках капремонту виконується повна заміна металевих поверхонь нагріву котла – встановлюють нові екранні, перепускні та конвективні труби, виготовлені на профільному підприємстві в Харкові.

Фахівці "Метінвест Промсервісу" також здійснюють заміну ділянки завдовжки понад 300 метрів трубопроводу діаметром 630 мм. Загалом, враховуючи виконані влітку ремонти, буде замінено та підготовлено до опалювального сезону майже 500 метрів теплофікаційних трубопроводів.

"Серед численних завдань, які виконує наш підрозділ, одне з ключових – забезпечення підготовки та проведення опалювального сезону на "Каметсталі". Успішне виконання капремонту котла ПТВМ-50 дозволить нам підвищити надійність роботи обладнання, від якого залежить теплопостачання на підприємстві", – пояснив начальник теплосилового цеху ТЕЦ В'ячеслав Тригуб.

"Каметсталь" створена на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) та ЦВК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Відповідно до звіту материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКГЗ.

Теги:   завод ремонт Каметcталь Метінвест Переглядів:   112

Читайте також:

25.09

"Каметсталь" провела капремонт домни №1М

18.09

Україна за 8 місяців знизила імпорт свинцю на 15%

18.09

Nucor очікує значного зниження чистого прибутку в третьому кварталі