COMFY звинуватив "Ябко", Yabluka і "ТехноЇжак" у нелегальному продажу iPhone 16

Технології 27.09.2024    14:04

Генеральний директор однієї з найбільших українських мереж продажу техніки COMFY Ігор Хижняк публічно звинуватив менших конкурентів - "Ябко", Yabluka і "ТехноЇжак" у нелегальному імпорті в Україну та продажу з ухиленням від податків iPhone 16.

"У мене в руках три iPhone 16 Pro, які купив у магазинах "Ябко", Yabluka і "ТехноЇжак". Здавалося б, бажана новинка, але є три проблеми", - написав він у фейсбуці у четвер увечері.

Хижняк пояснив, що офіційний старт продажу цих смартфонів запланований в Україні на п'ятницю 27 вересня. "Тобто, ці гаджети в Україну привезло не ТОВ "Еппл Україна", а хтось інший, нелегально, буквально в спідньому", - вважає гендиректор COMFY.

Другою проблемою він назвав способи оплати за ці "айфони", прикріпивши скріни листування і підтвердження переказів: приміром, магазин Yabluka погодився прийняти оплату криптовалютою USDT, проте видаткова накладна в гривнях.

"Третя (проблема): Звісно, за ці айфони мені не дали жодного фіскального чеку... Тобто, з цих айфонів не сплачено жодної копійки до державного бюджету - ані мита, ані ПДВ, ані податку на прибуток", - стверджує Хижняк.

На його думку, ці гаджети йому продали продавці, які "в кращому разі працевлаштовані на мінімалці, відповідно, не платять повною мірою ЄСВ (єдиний соціальний внесок), ПДФО (податок на доходи фізосіб) і військовий збір".

Згідно з оцінками глави COMFY, обсяг подібних покупок "айфонів" становить 6 млрд грн щорічно.

Теги:   COMFY iPhone 16 Ябко Yabluka ТехноЇжак Переглядів:   54

Читайте також:

27.09

Канада і Франція допомагатимуть Україні посилювати захист у кіберпросторі

26.09

Головна технічна директорка OpenAI оголосила про звільнення з компанії

26.09

Micron збільшив виручку майже вдвічі, акції злетіли на 15%