DirecTV веде переговори про купівлю конкуруючої Dish

Телеком Технології 29.09.2024    12:43

Американський оператор супутникового телебачення DirecTV веде переговори про купівлю Dish Network, що конкурує з ним, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

Угода призведе до створення одного з найбільших у США операторів платного телебачення.

За словами джерел WSJ, сторони можуть оголосити про угоду в найближчий понеділок.

Обидві компанії поступово втрачають клієнтів, оскільки багато американців, незадоволених зростанням вартості традиційного телебачення, віддають перевагу дешевшим стримінговим сервісам.

Злиття компаній дасть змогу власникам DirecTV - AT&T Inc. і TPG - домогтися істотної економії на витратах, зазначає газета. Тим часом, материнська компанія Dish - EchoStar - отримає ресурси, необхідні їй для погашення боргів.

DirecTV і Dish обговорювали можливість злиття і раніше. Ще 2001 року один із засновників EchoStar Чарльз Ерген намагався об'єднати компанії, однак цьому завадили регулятори.

Тепер питання в тому, чи дозволять регулятори угоді відбутися цього разу.

У минулому вони розглядали супутникове телебачення як єдине джерело платних ТВ-програм у сільських районах, що ускладнювало консолідацію операторів. Однак тепер, з огляду на розвиток широкосмугового зв'язку та мережі Starlink, вибір американців збільшився.

DirecTV і Dish мають загалом близько 20 млн передплатників у США - це істотно нижче пікового рівня, зафіксованого 10 років тому, зазначає New Street Research.

Теги:   DirecTV переговори Dish Переглядів:   90

Читайте також:

26.09

Єврокомісія схвалила купівлю Vodafone Italia Swisscom за 8 млрд євро

25.09

Дохід операторів електронних комунікацій зріс на 11%

18.09

"Київстар" зафіксував зростання кількості абонентів у роумінгу