Акції Aston Martin впали на 22%

30.09.2024    20:47

Британський виробник спортивних автомобілів Aston Martin Lagonda Global Holdings планує продати за частину, що залишилася у 2024 році, на тисячу машин менше, ніж очікувалося раніше, через перебої з поставками і слабкість економіки Китаю.

Нижчий обсяг продажу призведе до того, що скоригований прибуток до відсоткових, податкових і амортизаційних виплат (EBITDA) цього року буде трохи нижчим за 305,9 млн фунтів стерлінгів ($409 млн), зафіксованих за підсумками 2023 року, йдеться в повідомленні компанії.

Аналітики, яких опитало Visible Alpha, у середньому очікували, що цей показник становитиме 375 млн фунтів.

Також Aston Martin більше не прогнозує позитивного вільного грошового потоку у другому півріччі цього року.

У 2023 році оптовий продаж компанії становив 6,62 тис. автомобілів. Цього року, згідно з новим прогнозом, поставки знизяться на 7-9%, тоді як раніше передбачалося підвищення на аналогічну величину.

"Зовнішні чинники у світовій автомобільній промисловості, включно з перебоями в ланцюжку постачань і слабким попитом у Китаї, тепер впливають на прогноз обсягів Aston Martin на частину, що залишилася до 2024 року", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що компанія наразі стикається зі "зростанням кількості запізнень у постачанні компонентів через збої в кількох постачальників, унаслідок чого дедалі більша кількість автомобілів потребує більш тривалого часу для завершення". "Ці проблеми впливають на ефективність операцій і затримують доставку автомобілів", - заявили в компанії.

Котирування Aston Martin падають на 22,6% під час торгів у Лондоні в понеділок. Ринкова вартість автовиробника з початку поточного року впала більш ніж на 45% (до 1,32 млрд фунтів), тоді як фондовий індекс FTSE 100 збільшився майже на 7%.

Теги:   Aston Martin акція Переглядів:   56