Біткойн може завершити вересень з рекордним зростанням

Технології 30.09.2024    12:15

Курс біткойна від початку вересня підскочив на 12,3%, що є найкращою динамікою для цього місяця з часу запуску криптовалюти в 2009 році, за даними Dow Jones Market Data.

Підтримку біткойну надали оголошені Китаєм заходи стимулювання економіки, а також очікування нових знижень ключової ставки Федрезерву.

Біткойн до 9:49 кч в понеділок дешевшає на 2,3% і торгується на рівні $64,437 тис. Від початку року криптовалюта додала 53,3%, проте коштує приблизно на 10% менше, ніж рекордний максимум у $73,798 тис., зафіксований у березні.

Минулого тижня Китай оголосив про введення низки стимулювальних заходів, спрямованих на підтримку економіки, включно з ринками житла та акцій. Ці заходи містять зниження короткострокових процентних ставок і зниження вимог до резервів капіталу для банків.

Тижнем раніше Федеральна резервна система вперше за чотири роки знизила ключову процентну ставку. Тепер трейдери бачать приблизно 30%-ву ймовірність додаткових знижень ще на 100 б.п. до кінця року, за даними інструменту CME FedWatch, хоча місяць тому оцінка становила лише 6%.

Поєднання китайських стимулів і пом'якшення грошово-кредитної політики в США призведе до збільшення глобальної ліквідності, тим самим створивши сприятливе середовище для біткойна та інших ризикових активів, зазначив старший віцепрезидент StoneX Девід Крогер.

Теги:   біткойн Переглядів:   44

Читайте також:

29.09

DirecTV веде переговори про купівлю конкуруючої Dish

28.09

Міноборони України законтрактувало понад 400 тисяч українських дронів на 2024 рік

27.09

COMFY звинуватив "Ябко", Yabluka і "ТехноЇжак" у нелегальному продажу iPhone 16