Норвегія скасувала автоматичний захист для біженців із 6 областей України

Ринки 30.09.2024    17:33

Норвегія скасувала автоматичне отримання захисту для українських біженців із шести областей України з 27 вересня, повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"З 27 вересня скасовано автоматичне отримання захисту для українських біженців із шести областей України: Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської", - йдеться в повідомленні міністерства з посиланням на уряд Норвегії.

Зазначено, що Директорат у справах іноземців (UDI) вважає ці області безпечними, тож люди, які прибуватимуть у країну звідти, проходитимуть індивідуальну оцінку їхніх потреб у захисті й можуть отримати відмову в наданні притулку.

"Вказані зміни необхідні для здійснення контролю й сталості міграційних процесів, а також для подальшої можливості рівномірно допомагати українцям. Вони не стосуються наших людей, які вже отримали тимчасовий захист у Норвегії, та їхніх близьких родичів, а також осіб, яким пропонують медичну евакуацію до Норвегії (пацієнтів служби Medevac), і, відповідно, родичів, які їх супроводжують", - ідеться в повідомленні.

Теги:   біженці захист Норвегія Переглядів:   53

Читайте також:

30.09

Marsh&McLennan купує брокера McGriff за $7,75 млрд

30.09

У Києві 1-2 жовтня очікують пил з Каспійської низовини

30.09

Статки Марка Цукерберга перевищили $200 млрд