Ринок акцій Японії зріс майже на 2%, Австралії – знизився на 0,7%

01.10.2024    16:51

Ринки акцій Японії та Австралії завершили різноспрямованими змінами торги у вівторок, інвестори оцінювали статдані.

У зв'язку зі святкуванням Дня утворення КНР Шанхайська та Гонконгівська фондові біржі у вівторок не працювали. Перший майданчик залишиться закритим аж до 7 жовтня.

У Південній Кореї торги не проводились у зв'язку із Днем збройних сил.

Значення японського Nikkei 225 зросло на 1,9% після падіння майже на 5% напередодні.

Безробіття в Японії у серпні знизилося до 2,5%, йдеться в опублікованому у вівторок звіті міністерства внутрішніх справ та зв'язку країни. У липні вона становила максимальні за 11 місяців 2,7%. Аналітики прогнозували зниження до 2,6%, за даними Trading Economics.

Кількість безробітних у країні в серпні скоротилася на 150 тис. і становила мінімальні за сім місяців 1,72 млн осіб. Кількість зайнятих збільшилася на 250 тис. – до рекордних 67,91 млн.

Індекс Танкан, який оцінює рівень довіри до економіки Японії серед великих компаній переробної промисловості, у третьому кварталі не змінився і становив 13 пунктів, як і в попередні три місяці, повідомив Банк Японії. Консенсус-прогноз також не передбачав змін. Показник залишається на максимумі за два роки.

Істотніше за всіх у складі Nikkei 225 додали в ціні папери Kawasaki Heavy Industries (+8,3%).

Ринкова вартість Japan Steel Works підвищилася на 7,7%, Mitsubishi Heavy Industries – на 7,8%, IHI – на 7,4%, TDK – на 6,8%.

Ціна паперів Trend Micro, ANA Holdings, Nitori та Nichirei зменшилася на 1,4%, Sapporo Holdings – на 1,3%.

Австралійський S&P/ASX 200 втратив 0,7%.

Згідно з остаточними даними Judo Bank, індекс менеджерів із закупівель (PMI) в обробній промисловості Австралії у вересні зменшився до мінімальних з травня 2020 року 46,7 пунктів порівняно з 48,5 пунктів у серпні. Оцінка збіглася з очікуваннями аналітиків. Показник уже вісім місяців поспіль перебуває нижче за позначку в 50 пунктів, що відокремлює зростання активності в секторі від спаду.

Роздрібний продаж у країні в серпні зростає п'ятий місяць поспіль - на максимальний з січня 0,7% порівняно з попереднім місяцем, повідомило Австралійське бюро статистики (Australian Bureau of Statistics, ABS). Ринок прогнозував їхнє підвищення на 0,4%. У липні вони збільшились на 0,1%.

Капіталізація BHP знизилася у вівторок на 2,9%, Rio Tinto – на 2,6%.

Теги:   Японія акція Австралія Переглядів:   78