В Україні триває освоєння виробництва пороху для 155-мм снарядів - Сметанін

Ринки 02.10.2024    18:09

Роботу з освоєння виробництва пороху для 155-мм снарядів на українській території ведуть, на поточний рік Україну забезпечено порохами, заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості (Мінстратегпром) Герман Сметанін.

«Ми отримали першу партію порохів, вироблених за межами України. оскільки навіть під час Другої світової війни виробництво порохів є об'єктом критичної інфраструктури. Було бажаним їх виробництво на території країн-партнерів, де не здійснюється обстріл. Тому на цей рік, відповідно до виробничої програми, ми забезпечені порохами. А також триває робота з освоєння їх виробництва на території України», - сказав він під час брифінгу на полях другого Міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC2).

Міністр також зазначив, що щодо виробництва вибухових речовин позиція відомства така, що потрібне партнерство між державними та приватними виробниками. За його словами, на сьогоднішній день така співпраця є.

«У нас уже почалося виробництво вибухових речовин в Україні. Частково на державних виробництвах, частково на приватних. Жодної заборони на ведення такої діяльності приватним виробникам. Уряд максимально сприяє тому, щоб усі, хто хоче виробляти зброю, міг це робити в Україні», - пояснив Сметанін.

Теги:   виробництво порох Переглядів:   112

Читайте також:

02.10

В Україні вдвічі зросло виробництво зброї - Шмигаль

02.10

Nike скоротила виручку на 10%

02.10

Україна збільшила експорт на 36% - Мінекономіки