Акції Humana подешевшали на 15%

03.10.2024    11:47

Акції американського страховика Humana Inc. втрачають у ціні близько 15% на торгах у середу на інформації про суттєве погіршення владою США рейтингів якості планів медичного страхування, пропонованих компанією в рамках федеральної програми Medicare.

Humana повідомила, що лише 25% її клієнтів мають страхові плани, які отримали на 2025 рік рейтинг 4 і вище від федерального агентства, що відповідає за управління і контроль програмами Medicare and Medicaid (Centers for Medicare and Medicaid Services, CMS). Цього року такі плани мають 94% клієнтів компанії.

Рейтинги якості (від 1 до 5) безпосередньо позначаються на розмірі бонусів, що виплачуються страховикам, зазначає газета The Wall Street Journal.

У повідомленні Humana йдеться, що вона має намір оскаржити рішення CMS і вжити заходів для обмеження негативних наслідків погіршення рейтингів для її операцій.

За оцінками аналітичної групи KFF, страховики отримають близько $11,8 млрд у вигляді бонусів у межах Medicare цього року, з яких на Humana припаде $2,5 млрд.

Теги:   акція Humana Переглядів:   167