ЧБТР отримав $150 млн кредиту від JBIC на проєкти в Україні

Банки 03.10.2024    15:18

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) отримав від Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC) кредитну лінію загальною сумою до $150 млн для фінансування життєво важливих проєктів в Україні та підтримки інших країн Чорноморського регіону.

"Це фінансування сприятиме наданню допомоги Україні, яка наразі зіштовхується з величезними проблемами, у відновленні та реконструкції ключової економічної та соціальної інфраструктури", - ідеться в пресрелізі ЧБТР.

Уточнюється, що основна увага буде приділена підвищенню стійкості економіки країни в сільському господарстві, харчовій промисловості, транспорті та логістиці, цифровій інфраструктурі та фармацевтичному секторі, що дасть змогу Україні продовжити зростання, попри наявні труднощі.

Зазначається, що $75 млн із цієї суми буде виділено на "зелені" ініціативи, спрямовані на забезпечення екологічної стійкості в Чорноморському регіоні.

"Ці взаємопов'язані об'єкти відображають збалансований підхід, спрямований на задоволення нагальних потреб за одночасного забезпечення довгострокової стійкості", - наголошують у ЧБТР.

"Ця кредитна лінія відповідає політиці японського уряду, спрямованої на постійну підтримку України та декарбонізації. JBIC і ЧБТР тісно співпрацюють з моменту підписання Меморандуму про взаєморозуміння, і я радий бачити реалізацію цієї кредитної лінії", - сказав керівник JBIC Хаясі Нобуміцу.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) - міжнародна фінансова організація, заснована Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною та Україною в 1999 році.

Штаб-квартира ЧБТР розташована в Салоніках, Греція.

Головним завданням МФО перед собою ставить підтримку економічного розвитку та регіонального співробітництва, шляхом надання кредитів, кредитних ліній, акціонерного капіталу та гарантій для проєктів, торговельне фінансування в державному та приватному секторах у країнах-членах.

Теги:   кредит JBIC ЧБТР Переглядів:   51

Читайте також:

03.10

Банк «Глобус» видав 55 енергокредитів на 42 млн грн

03.10

Дані по ОВДП які знаходяться в обігу на 3 жовтня від Нацбанку

03.10

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 3 жовтня