Genesis відкрив майже 400 вакансій для IT-фахівців в Україні

Ринки 03.10.2024    10:19

Український продуктовий IT-холдинг Genesis відкрив в Україні майже 400 вакансій для IT-фахівців, незважаючи на складнощі для ринку і компаній сектора, повідомив засновник і CEO компанії Володимир Многолєтній.

"З точки зору ринків у нас немає виручки в Україні (компанія орієнтована на зовнішні ринки - ІФ-У), але з точки зору людей ми наймаємо (їх - ІФ-У) в Україні. Маємо близько 400 вакансій. Найбільша кількість відкритих вакансій ", - сказав він на конференції "Бізнес і війна – діалоги про майбутнє", організованій New Voice.

За його словами, ситуація на ІТ-ринку в Україні ускладнилася, особливо для відносно невеликих компаній. Також спостерігаються складнощі із наймом фахівців.

"Ринок зараз набагато складніший, ніж був рік чи два тому. Звичайно, він складніший, ніж був до повномасштабного вторгнення (...) Я не розумію, як працюють відносно невеликі та маленькі IT-компанії", - сказав засновник та CEO Genesis.

Многолєтній висловив думку, що це може бути проблемою для IT-галузі в довгостроковій перспективі – ринок неправильно розвиватиметься, якщо на ньому будуть представлені лише великі IT-компанії.

За його оцінками, приблизно 20-30% українських IT-фахівців перебувають за кордоном. Серед співробітників Genesis це 10-15%, тоді як більшість представників керівництва працює у країні.

Genesis – українська коуфандингова IT-компанія. Спеціалізується на побудові глобальних технологічних бізнесів із підприємцями Центральної та Східної Європи. Близько 8% виручки компанії формують мобільні застосунки. У штаті Genesis працюють близько 2,5 тис. співробітників.

Теги:   Genesis вакансія IT-фахівці Переглядів:   62

Читайте також:

03.10

Інфляція в Туреччині становила майже 50%

03.10

У 2024-2026 роках в Україні планується будівництво 45 нових готелів і 108 котеджних містечок готельного типу

02.10

В Умань на святкування єврейського нового року вже прибуло понад 33,5 тис. паломників