Укргазбанк видав «Екосфері» експортний кредит на 180 млн грн

Банки 03.10.2024    22:53

Державний Укргазбанк (Київ) забезпечив 180 млн грн фінансування для експортних операцій компанії ТОВ «Екосфера» (м. Калинівка Вінницької обл.), кредит був застрахований Експортно-кредитним агентством (ЕКА), повідомляє прес-служба фінустанови.

«Позика буде використана компанією для виконання двох зовнішньоекономічних контрактів на поставку до Польщі яблучного концентрату», - уточнюється в публікації.

Деталі щодо вартості залученого компанією фінансування та його термінів у прес-релізі не розкриваються. Банк нагадав, що минулого року «Екосфера» вже отримала експортний кредит у розмірі EUR3,5 млн.

«(...) За дефіциту обігових коштів ми отримуємо фінансування, щоб виконати контракти з нашими іноземними партнерами. Без такої підтримки розвивати підприємство і планувати експорт було б надскладно», - прокоментував нову кредитну угоду співвласник компанії Екосфера Олег Гончарук.

«ЕКА та UGB мають великий портфель спільних клієнтів, але Екосфера - один із найбільших і ми задоволені, що компанія продовжує користуватися нашими послугами. Це свідчить про те, що страхування від ЕКА дійсно спрощує ведення бізнесу для українських експортерів», - підкреслив Руслан Гашев, голова правління ЕКА.

«Екосфера» заснована 2003 року зі статутним капіталом 9,6 млн грн. За даними YouControl, власниками компанії є Валентина Гончарук із контрольним пакетом акцій - 70%, Олег Гончарук із часткою 25% та Інга Гончарук із 5%. Згідно з інформацією на сайті компанії, вона пропонує споживачам понад 50 видів продукції.

Теги:   Укргазбанк експортний кредит Екосфера Переглядів:   53

Читайте також:

03.10

Банк «Глобус» видав 55 енергокредитів на 42 млн грн

03.10

ЧБТР отримав $150 млн кредиту від JBIC на проєкти в Україні

03.10

Дані по ОВДП які знаходяться в обігу на 3 жовтня від Нацбанку