Галина Герега вже контролює понад 50% голосів у польській Intersport

Ринки 05.10.2024    19:24

Співзасновник ТОВ «Епіцентр К» (Київ) Галина Герега побічно через компанії «Епіцентр К» і Paravita Holding Limited (Нікосія) отримала понад 50% голосів у компанії Intersport Polska S.A., що розвиває мережу однойменних магазинів у Польщі.
Як повідомила польська компанія на Варшавській фондовій біржі 4 жовтня, це сталося після участі зазначених вище компаній у закритій підписці на акції Intersport Polska серії J, при цьому частка «Епіцентр К» у загальній кількості голосів перевищила 10%.
Уточнюється, що оплачений статутний капітал польської компанії становить 8 млн 274,49 тис. польських злотих.
Під час підписки було продано одній компанії 12 млн 655,468 тис. акцій за ціною PLN1,0471 за акцію ($0,27 за акцію).
Як повідомлялося, Герега побічно отримала 51,3% в акціонером капіталі Intersport Polska наприкінці минулого року в рамках інвестиційного договору, укладеного польською компанією з «Епіцентр К» і Paravita Holding, однак тоді її частка голосів ледве не дотягнула до 50% - 49,94%.
Інвестиційну угоду з «Епіцентр К» і Paravita Holding, який в Україні також оперує магазинами під торговою маркою Intersport, було укладено 19 квітня 2023 року. Документ передбачав загальний обсяг інвестицій партнера та інвестора в розмірі EUR10 млн. Цю суму передбачалося використати, зокрема, для розвитку польської компанії шляхом відкриття нових і модернізації наявних магазинів.
17 листопада керуючий і комерційний директори відокремленого підрозділу «Інтерспорт Україна» (Intersport Ukraina) ТОВ «Епіцентр К» Юлія Максименко та Айварс Бунде увійшли до наглядової ради компанії Intersport Polska.
Герега на форумі «Діалоги з NV про майбутнє. Бізнес і війна» в Києві, повідомила, що польський Intersport був збитковим, у нього не було стратегічних інвесторів, тому “Епіцентр К”, які мали високі показники розвитку проекту Intersport в Україні, запросили до співпраці.
«І ми погодилися піти і допомогти реалізувати цей проєкт», - зазначила вона, додавши, що це підвищило імідж української компанії перед міжнародними партнерами.
Говорячи про поточні проблеми, Герега вказала на брак кадрів. «Навіть для такого маленького Intersport у Польщі ми зіткнулися з тією ж кадровою проблемою, яку маємо зараз в Україні. Навіть серед українців, які виїхали тимчасово до Польщі, ми не можемо знайти ефективні кадри для того, щоб вони працювали в цьому Intersport», - констатувала вона на форумі.
У 2023/24 фінансовому році (завершився 31 березня 2024 року) виручка Intersport Polska скоротилася на 21% - до PLN189,1 млн, а чистий збиток зріс до PLN39,6 млн із PLN13,1 млн роком раніше.
Мережа Intersport Polska, згідно з інформацією на сайті, включає 31 магазин і мережу доставки з персоналом близько 500 осіб, тоді як загалом у світі в мережі Intersport близько 5,4 тис. магазинів.

 

Теги:   Галина Герега Intersport Переглядів:   54

Читайте також:

05.10

Швейцарська компанія допоможе з розмінуванням Київської області

05.10

З початку 2024 року в Україну в'їхало близько 5 тисяч громадян Індії

05.10

Гідрометцентр попереджає про сильний дощ у Києві сьогодні вночі