Кабмін затвердив $760 млн на фіскальну реформу

Ринки 06.10.2024    15:25

Кабінет Міністрів України схвалив залучення $760 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) і Міжнародної асоціації розвитку на програми фіскальної реформи.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю.

Зокрема, схвалено залучення гранту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку й Міжнародної асоціації розвитку, що діють як адміністратор Цільового фонду багатьох донорів з підтримки, відновлення та реформування України, у розмірі $10 млн для реалізації інвестиційного проєкту "Зміцнення спроможності уряду щодо впровадження фіскальної реформи".

Крім того, визнано за доцільне залучення коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку в розмірі $450 млн і кредиту від Міжнародної асоціації розвитку в розмірі $300 млн для реалізації системного проєкту "Програма “Підтримка відбудови шляхом розумного фіскального управління”" (SURGE).

Зазначено, що програма SURGE спрямована на підвищення ефективності залучення, розподілу та моніторингу бюджетних коштів на урядовому та місцевому рівнях через запровадження передових міжнародних практик за чотирма напрямами: управління публічними інвестиціями; управління державними фінансами на місцевому рівні; фіскальне управління на місцевому рівні; підвищення ефективності у сфері адміністрування доходів.

Теги:   Кабмін фіскальна реформа Переглядів:   69

Читайте також:

05.10

Швейцарська компанія допоможе з розмінуванням Київської області

05.10

Галина Герега вже контролює понад 50% голосів у польській Intersport

05.10

З початку 2024 року в Україну в'їхало близько 5 тисяч громадян Індії