"ТАС Агро" завершив збір олійних культур, врожайність перевищила планові показники

Агро 06.10.2024    09:01

Агрохолдинг "ТАС Агро" завершив збирання олійних культур у сезоні-2024 з 34,1 тис. га, врожайність перевищила планові показники на 2024 рік і була вищою за середні показники по Україні, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.

Згідно з повідомленням, наприкінці вересня в "ТАС Агро" завершили жнива соняшнику, з площі 17,7 тис. га було зібрано понад 43,6 тис. тонн, і сої з площі 16,4 тис. га вагою 37,2 тис. тонн.

"Цього року кінець літа і початок осені були аномально посушливими, що негативно позначилося на врожайності олійних культур по всій території України. Сьогодні відчувається на ринку дефіцит соняшнику, що впливає на зростання цін і загальну ситуацію на аграрному ринку. Загалом, у компанії осінні польові роботи ми провели в надзвичайно вузькому часовому коридорі, проте впоралися на відмінно", - розповів генеральний директор компанії "ТАС Агро" Олег Заплетнюк.

Наразі агрохолдинг продовжує збирання кукурудзи та завершує посів озимої пшениці на площі 22,7 га.

Крім того, "ТАС Агро" у 2024 році майже вдвічі збільшив посів озимого ріпаку - з 8 до 15 тис. га. Сходи озимого ріпаку вже отримано і тривають заходи із осіннього хімзахисту. В агрохолдингу очікують сприятливої погоди та отримання гарних сходів озимої пшениці.

Враховуючи досвід 2024 року, компанія надалі продовжить реалізовувати оновлену стратегію, забезпечуючи кластери необхідною кількістю нової сільськогосподарської техніки, - резюмували в "ТАС Агро".

Група "ТАС" заснована 1998 року. Сфера її бізнес-інтересів охоплює фінансовий сектор (банківський і страховий сегменти) та аптечний, а також промисловість, нерухомість, венчурні проєкти.

До війни група компаній "ТАС Агро" обробляла 83 тис. га у Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Дніпропетровській областях, де вирощує сою, соняшник, ріпак, пшеницю, ячмінь і кукурудзу. Крім того, агрохолдинг займається молочним тваринництвом (до 5,5 тис. голів ВРХ), володіє шістьма елеваторами потужністю одноразового зберігання 250 тис. тонн.

Засновником "ТАС" є Сергій Тігіпко.

Теги:   ТАС Агро олійни культури врожайність Переглядів:   54

Читайте також:

06.10

Аграрії України на 4 жовтня намолотили 56,6 млн тонн врожаю

05.10

Румунія просить заборонити імпорт українських яєць

05.10

Експорт агропродукції з України у вересні скоротився на 11,8%