"Контінентал Фармерз Груп" завершив обмолот соняшнику з врожайністю та олійністю вищими за планові

Агро 07.10.2024    17:29

Агрохолдинг "Контінентал Фармерз Груп" завершив обмолот соняшнику з 13 тис. га з врожайністю, вищою за планову, та олійністю понад 50%, повідомила пресслужба агрохолдингу.

"Хоча високі температури в період цвітіння дещо знизили очікуваний потенціал культури в окремих регіонах, у "Контінентал" все ж таки відзначають хороші якісні показники зібраного соняшнику, його високу маслянистість - понад 50% та врожайність, вищу за планову", - йдеться в повідомленні.

Наразі агрохолдинг зосередив усі зусилля на обмолоті сої, під яку в сезоні-2024 відвели 46,5 тис. га. На збирання культури задіюють як власну, так і найману техніку.

"З обмолотом кукурудзи ми стартували тільки на кількох масивах, де вологість уже відповідає базовому рівню. Таке прискорене дозрівання культури спричинив спекотний і сухий серпень. Однак на більшості полів інтенсивне збирання кукурудзи ми плануємо розпочинати в другій половині жовтня. Загалом маємо до обмолоту 28,5 тис. га культури", - пояснив операційний директор "Контінентал" Костянтин Шитюк.

Він зазначив, що жовтень буде для агрохолдингу найбільш напруженим періодом збиральної кампанії. Погодні умови на початку місяця значною мірою визначать, чи буде успішним завершення сезону жнив. У "Контіненталі" розраховують завершити основні польові роботи в заплановані строки та зберігають оптимістичні прогнози щодо врожайності культур.

На полях "Контінентал" триває збирання цукрових буряків і картоплі, які цього сезону займають у структурі холдингу 3,2 тис. га та 1,8 тис. га відповідно. За обома культурами аграрії отримують хороші проміжні результати, сприятливі погодні умови забезпечують достатню вологість ґрунту для якісного збирання з мінімальними пошкодженнями.

Агрохолдинг "Мрія" і компанія CFG, об'єднані під назвою "Контінентал Фармерз Груп", працюють як єдиний бізнес із листопада 2018 року, коли "Мрія" уклала угоду з міжнародним інвестором Salic UK щодо продажу активів.

Salic заснована 2012 року. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, який інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

Теги:   обмолот соняшник врожайність Контінентал Фармерз Груп Переглядів:   50

Читайте також:

07.10

Зеленський підписав закон "Про виноград, вино та продукти виноградарства"

06.10

Аграрії України на 4 жовтня намолотили 56,6 млн тонн врожаю

06.10

"ТАС Агро" завершив збір олійних культур, врожайність перевищила планові показники