На Октоберфесті 6,7 млн відвідувачів випили 7 млн літрів пива

Ринки 07.10.2024    11:32

За попередніми оцінками організаторів, цьогоріч на Октоберфест до Мюнхена приїхали близько 6,7 млн гостей, минулого року було 7,2 млн відвідувачів - але тоді святкування тривало на два дні довше. Цього року випито більше пива, хоча ціна літрового кухля в деяких точках сягала 15 євро. Загалом було продано 7 млн літрів пива, торік це було 6,5 млн. Гастрономи також відзначили зростання продажу їжі на 9%. Найбільш затребувана страва свята - смажена курка, повідомляє в неділю Bild.

Організатори зазначають, що кількість злочинів цього року знизилася. "Це було мирне і безпечне свято", - підбила підсумки поліція. Прессекретар поліції Андреас Франкен зазначив, що заклики органів безпеки спрацювали, гості були уважними один до одного. Кількість злочинів знизилася приблизно на 25%, зокрема завдяки присутності поліції та відеоспостереження. Санітарна служба фестивалю також повідомила, що цього року довелося подбати про меншу кількість пацієнтів.

Також зменшилася кількість спроб потайки забрати кухоль на пам'ять. Цього року в гостей на виході зі свята забрали лише 98 тисяч пивних кухлів. У 2023 році охоронці конфіскували понад 115 тисяч кухлів.

Цього року було знайдено 3,5 тисячі забутих речей - серед них 16 шкіряних штанів і кілька пар жіночих туфель. Організатори вважають, що їхні власниці могли перейти на шльопанці, які продаються на сувенірних стендах. Що одягли чоловіки замість штанів, невідомо. Також серед знахідок - кайданки з легкого металу, а також п'ять обручок, з яких три були повернуті власникам.

Численні гості приїхали з-за кордону, здебільшого зі США та Італії, а також із Великої Британії, Австрії, Польщі, Франції, Швейцарії, Іспанії, Нідерландів і, вперше в більшій кількості, з Індії.

Більшість відвідувачів були одягнені в традиційне вбрання - шкіряні штани або дірндлі (традиційна баварська сукня).

Останній кухоль пива в межах свята продадуть цієї ночі - і Октоберфест-2024 буде закрито.

Теги:   пиво Октоберфест Переглядів:   67

Читайте також:

07.10

Валютні резерви Китаю досягли $3 трлн 316,4 млрд

07.10

Майже 2 тисячі людей загинули в ДТП в Україні з початку року

06.10

Основні економічні індикатори України та світу від Experts Club