Нацполіція підозрює «Автомагістраль-Південь» у заподіянні збитків державі на 1 млрд грн

Ринки 07.10.2024    21:49

Національна поліція України та Департамент стратегічних розслідувань провели обшуки за місцем роботи та проживання співробітників будівельної компанії, підозрюваної в заподіянні державі збитків на понад 1 млрд грн через порушення на тендерах.

«Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи підприємства шляхом «штучної» націнки в ланцюзі поставок товарно-матеріальних цінностей неправомірно збільшили вартість товарів, внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт, що завдало збитків державному бюджету в особливо великих розмірах - на суму понад 1 млрд грн», - вказано в повідомленні правоохоронців.

Пресреліз не містить назви компанії, однак зазначено, що це будівельна компанія, яка «здійснює ремонтні та будівельні роботи на державних інфраструктурних об'єктах». Підприємство підозрюють у порушенні тендерних процедур і самовільному встановленні цін на вартість робіт у різних областях України.

Зазначається, що терміновість обшуків була зумовлена отриманою інформацією про можливість знищення документів, які свідчать про злочинну діяльність.

«Діяльність підприємства не заблоковано, воно продовжує функціонувати в штатному режимі», - підкреслюється в прес-релізі Нацполіції.

Раніше в понеділок про обшуки в офісі компанії та квартирах її співробітників повідомила будкомпанія «Автомагістраль-Південь». За її даними, процесуальні дії здійснювалися без постанови суду за рішенням слідчого Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Департаментом стратегічних розслідувань.

Згідно з інформацією компанії, обшуки проводилися в рамках кримінальної справи, що стосується низки тендерів, які «Автомагістраль-Південь» виграла в різний час у різних регіонах. У компанії наголосили, що претензії слідчих стосуються вартості контрактів, які були визначені під час відкритих торгів.

«Процесуальні дії проводилися на підставі сфабрикованого кримінального провадження, що ґрунтується на припущеннях слідчих (...) Сприймаємо брутальні дії силових структур як класичне рейдерство: спробу залякати співробітників і членів їхніх родин, паралізувати роботу, а потім знищити підприємство», - наголосили в компанії.

ТОВ «Автомагістраль-Південь» на ринку з 2004 року. Проектує і будує швидкісні магістралі, мости, розв'язки, аеродромні комплекси, гідротехнічні споруди. Власником компанії в інформації Opendatabot вказано Олександра Бойка. Згідно з фінрезультатами за 2023 рік, чистий прибуток компанії становив 624,9 млн грн, дохід - 8,215 млрд грн. За рівнем виручки компанія стала першою серед будівельних компаній минулого року, випливає з даних Opendatabot.

У компанії зазначили, що серед завершених проєктів - важливі для держави інфраструктурні об'єкти. «Компанія кредитувала Україну на понад 8 млрд грн, завершуючи важливі для країни об'єкти навіть за відсутності фінансування», - випливає з повідомлення прес-служби підприємства.

https://interfax.com.ua/

 

Теги:   Нацполіція Автомагістраль-Південь Переглядів:   62

Читайте також:

07.10

Річна інфляція в Естонії становила 3%

07.10

"Європейське туристичне страхування" виплатить 95 млн грн дивідендів

07.10

"Єврошпон-Смига" виплатить акціонерам 20 млн грн дивідендів