"Сентравіс" поставив труби для SpaceX

Ринки 08.10.2024    12:40

ПрАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн" (Centravis Production Ukraine), що входить до холдингу Centravis Ltd., отримало спеціальне замовлення на поставку неіржавних труб, кінцевим одержувачем якого є SpaceX (США).

Згідно з пресрелізом компанії в понеділок, у межах замовлення поставлено 28 тонн товстостінної труби з комбінацією таких механічних властивостей, як пластичність, жорсткість, здатністю витримувати надвеликий тиск і працювати в умовах агресивного середовища.

Передбачається, що труба українського виробника буде використана для подання палива в ракети SpaceX, однак, деталі майбутнього застосування самим виробником ракет не повідомляються.

"Замовлення було виконано протягом двох з половиною місяців, у дуже стислі терміни, на нашому основному виробництві в Нікополі. Труба вже відвантажена і незабаром вона буде в розпорядженні SpaceX. Саму поставку ми здійснили через відомого американського дистриб'ютора Allied Stainless Group Inc, який на замовлення аерокосмічної компанії збирає весь пакет необхідних матеріалів", - пояснив менеджер з продажу Centravis Sales America Дмитро Киселенко.

За його словами, саме замовлення від SpaceX доволі нетипове, оскільки безшовної неіржавної труби подібного діаметру і характеристик серійно не виробляють. І додав, що на етапі розміщення замовлення керівник R&D відділу "Сентравіс" Андрій Балєв безпосередньо контактував з інженерами SpaceX для узгодження всіх деталей проєкту.

"Нам вдалося переконати замовника, що ми виготовимо трубу вчасно і що вона відповідатиме всім потребам SpaceX. Безумовно, свою роль зіграв наш досвід роботи на американському ринку та успішне виконання замовлення від NASA, а саме виробництво спеціального трубопроводу, який потім використовували під час випробувань нового ракетоносія Space Launch System", - зазначив Киселенко.

Американський офіс "Сентравіс" сподівається, що ще один успішний проєкт у портфоліо компанії, цього разу зі SpaceX, допоможе збільшити продаж у США та інших країнах Північної та Південної Америки.

"Сентравіс" заснований 2000 року, входить до десятки найбільших виробників безшовних неіржавних труб у світі. Його основні виробничі потужності розташовані в Нікополі (Дніпропетровська обл.). У 2023 році відкрилася філія компанії в Ужгороді.

Холдинг Centravis Ltd. створено на базі ЗАТ "Нікопольський завод нержавіючих труб", сервісних і торговельних компаній ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "ЮВІС". Його акціонерами є члени сім'ї Атанасових. У власності Centravis Ltd. перебуває 100% акцій ПрАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн".

Теги:   SpaceX Сентравіс труби Переглядів:   61

Читайте також:

08.10

Міжнародні резерви України у вересні скоротилися на 8% до $38,9 млрд

08.10

«Європейське туристичне страхування» виплатить майже 100 млн грн дивідендів

08.10

Норвезький уряд пропонує збільшити програму підтримки України до $12,7 млрд